Η Norwegian Air απέλυσε τον Διευθύνοντα Σύμβουλο Jacob Schram, ο οποίος ηγήθηκε της εταιρείας κατά την αναδιάρθρωσή της. Ο Geir Karlsen ήταν μέχρι πρότινος Οικονομικός Διευθυντής και ο Geir Karlesn θα αναλάβει άμεσα να αντικαταστήσει τον Schram.

 Στις 20 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε ψηφοφορία του διοικητικού συμβουλίου της Norwegian Air, για να τερματιστεί η 18μηνη θητεία του Schram, με τον ίδιο να δηλώνει ότι «η απόφαση του διοικητικού συμβουλίου να με απολύσει ήταν μεγάλη έκπληξη για εμένα».

Ο Karlsen κατέχει τη θέση του Οικονομικού Διευθυντή της αεροπορικής εταιρείας από το 2018, ενώ για έξι μήνες το 2019, διετέλεσε διευθύνων σύμβουλος του αερομεταφορέα.

«Θα είναι πολύ συναρπαστικό να δούμε αν μπορούμε να κάνουμε αυτήν την εταιρεία κερδοφόρα», δήλωσε ο Karlsen στο Reuters, συμπληρώνοντας «έχουμε μια μοναδική ευκαιρία τώρα με τη Norwegian να δημιουργήσουμε την εταιρεία που ήθελα εδώ και πολύ καιρό».

Η εταιρεία αρνήθηκε να επεξεργαστεί την αποχώρηση του Schram, αλλά είπε ότι η αντικατάστασή του με τον Karlsen ήταν η κατάλληλη. 

“Ο Karlsen ηγήθηκε με επιτυχία την οικονομική ανασυγκρότηση των Νορβηγών και έχει τις ικανότητες, το επίκεντρο, την εμπιστοσύνη και την αφοσίωση που τον καθιστούν την καλύτερη επιλογή ως CEO της Νορβηγίας”, δήλωσε η Svein Harald Oeygard, πρόεδρος του νορβηγικού συμβουλίου.

Όπως αναφέρει το Reuters, σε κάθε περίπτωση, ο μισθός του είναι μικρότερος από εκείνον του Schram, που έφτανε τις 7 εκατ. νορβηγικές κορώνες.
 

Ο ετήσιος βασικός μισθός του Karlsen θα είναι 4,5 εκατομμύρια νορβηγικές κορώνες, ενώ του Schram ήταν ύψους 7,0 εκατομμυρίων κορωνών.