Είναι kids friendly προορισμός για ζευγάρια αλλά και για όλη την παρέα.
Το γεγονός δε ότι είναι κοντά στην Αθήνα -2 ώρες και κάτι- την κάνει να γεμίζει τα Σαββατοκύριακα, με τα σοκάκια γύρω από το λιμάνι να πλημμυρίζουν από κόσμο.

Ταξίδι: Ηλέκτρα Αλευρίτη

Tα βασικά αξιοθέατα της Ναυπάκτου εκτείνονται γύρω από το λιμάνι και το Κάστρο και όλα είναι προσβάσιμα με τα πόδια.

Κάστρο
Ανεβαίνοντας σε μια όμορφη και πράσινη διαδρομή, φτάνετε στο Ενετικό Κάστρο που δεσπόζει πάνω από την πόλη της Ναυπάκτου. Μετά από την περιήγησή σας στο Κάστρο και στον αρχαιολογικό χώρο που διαθέτει, μπορείτε να απολαύσετε το ηλιοβασίλεμα και τη βάφλα σας, στις δύο καφετέριες που υπάρχουν ακριβώς από κάτω με ωραία θέα.

Λιμάνι
Το λιμάνι είναι η κατάληξη, η εικόνα και η καρτ ποστάλ από το ταξίδι σας στη Ναύπακτο. Περπατήστε στα σοκάκια γύρω από αυτό, γευτείτε brunch στις καφετέριες και μην παραλείψετε να πάτε στο Στενοπάζαρο- πρόκειται για τον δρόμο πάνω από το λιμάνι με γραφικά μαγαζιά, ταβερνάκια και πολύ κόσμο. Στο λιμάνι, επίσης, θα δείτε το Αγαλμα του Θερβάντες, του γνωστού συγγραφέα που πολέμησε στη Ναυμαχία της Ναυπάκτου με περίσσια ανδρεία.

Παραλία Ψανή-Παραλία Γρίμποβο
Η πρώτη είναι εκ των δεξιών του λιμανιού και η δεύτερη είναι εκ των αριστερών του. Οι δύο μεγάλοι (πεζό)δρομοι είναι η χαρά των παιδιών: Μεγάλα πεζοδρόμια για πατίνι και ποδήλατο, παιδικές χαρές μέσα στην άμμο, παιχνίδια, γεφυρούλες πάνω από λίμνες και ποταμάκια με πολλές πάπιες και χήνες τριγύρω. Επιπλέον, μπορείτε να κάνετε μπάνιο, ενώ έχετε πολλές επιλογές για φαγητό, καφέ και ποτό.

Πύργος Μπότσαρη-Ρολόι
Ο Πύργος Μπότσαρη βρίσκεται στη γειτονιά Μποτσαρέικα και συνιστά ένα από τα πιο σημαντικά ιστορικά κτίσματα που βρίσκεται και ανήκει στο ίδρυμα Δημητρίου και Αίγλης Μπότσαρη. Εκεί στεγάζεται μόνιμη έκθεση για τη Ναυμαχία της Ναυπάκτου. Αξίζει σίγουρα η βόλτα σας στο εσωτερικό και στο εξωτερικό του Πύργου, όπως επίσης και γενικά η βόλτα σας στην τριγύρω γειτονιά με τα επιβλητικά νεοκλασικά, τα όμορφα σπίτια των ντόπιων, τις βουκαμβίλιες και το περίφημο Ρολόι -σημείο συνάντησης των ντόπιων.

Εξω από την Πόλη
Εξω από την Πόλη, και κυρίως στα σύνορα με τη Φωκίδα, εκτείνονται οι περισσότερες επιλογές για μπάνιο. Να σημειώσουμε ότι αλλάζετε μεν νομό, πρακτικά μιλάμε για 15 λεπτά με το αυτοκίνητο. Η Χιλιαδού, το Μοναστηράκι -και για μπάνιο αλλά και πολύ γραφικό χωριουδάκι- το Σκάλωμα, η Blue Lake είναι μερικές από τις επιλογές που έχετε για μπάνιο. Ολες πολύ γραφικές και με πολύ κρύα νερά.

Φαγητό
Για μπριζόλες, κοκορέτσι, κοντοσούβλι σε υπερβολικά χαμηλές τιμές, επισκεφτείτε την ταβέρνα Καραδήμας, που είναι έξω από τη Ναύπακτο (10 λεπτά). Ακόμα μια καλή ψησταριά και ωραίο πλάτανο για δροσιά είναι η ταβέρνα Θωμόπουλος, επίσης 10 λεπτά από το κέντρο της Ναυπάκτου. Εάν θέλετε ψαράκι τώρα και θέα μπροστά στη θάλασσα, προτιμήστε την ψαροταβέρνα Ηλιόπουλος στο Μοναστηράκι.

Δείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ.