Η Turkish Airlines αποφάσισε να αυξήσει τους μισθούς του προσωπικού της τον Ιούλιο, καθώς η χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων λόγω πανδημίας σε πολλές χώρες δημιούργησε ελπίδες για ταχύτερη ανάκαμψη του κλάδου των αερομεταφορών.

Οι μισθοί τόσο των ημεδαπών όσο και των αλλοδαπών υπαλλήλων που εργάζονται στα νέα διεθνή δρομολόγια έχουν αυξηθεί τουλάχιστον κατά 10% πάνω από τον πληθωρισμό, ανέφερε η αεροπορική εταιρεία σε ανακοίνωσή της.

Η εταιρεία υπογράμμισε τη σημασία της χαλάρωσης των ταξιδιωτικών περιορισμών παγκοσμίως και εξέφρασε συγκρατημένη αισιοδοξία για την πορεία των εμβολιαστικών προγραμμάτων, λαμβάνοντας επίσης υπόψη τις θυσίες που έγιναν από τους υπαλλήλους κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Η Turkish Airlines είναι ένας από τους πρώτους μεγάλους αερομεταφορείς που κατέγραψε κέρδη φέτος μετά την αύξηση των εσόδων από τον κλάδο αεροπορικών μεταφορών εμπορευμάτων. Η εταιρεία ανακοίνωσε καθαρά έσοδα πρώτου τριμήνου ύψους 50,5 εκατ. δολάρια, παρά την πτώση των πωλήσεων.

Η εταιρεία κατάφερε όχι μόνο να αντισταθμίσει τις απώλειες της περσινής χρονιάς αλλά και να ξεπεράσει τις προσδοκίες των αναλυτών.

Πέρυσι η εταιρεία είχε θέσει τους αλλοδαπούς πιλότους σε καθεστώς άδειας άνευ αποδοχών προκειμένου να μετριάσει τον αντίκτυπο της πανδημίας στον ισολογισμό της.

Πηγή: newmoney.gr