Νέες χώρες προσθέτουν στην πράσινη ταξιδιωτική λίστα οι Βρετανοί, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας, της Ιταλίας αλλά και της Βουλγαρίας.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο της εφημερίδας «The Sun», οι ειδικοί θεωρούν ότι τα στοιχεία για πολλούς ευρωπαϊκούς προορισμούς δείχνουν θετικά, με αποτέλεσμα να αναμένεται η επέκταση της πράσινης λίστας, που επιτρέπει στους Βρετανούς να μην μπαίνουν σε καραντίνα, όταν επιστρέφουν.

Στην πορτοκαλί λίστα θα παραμείνουν ολόκληρες περιοχές της Ισπανίας και η Γαλλία. Ως εκ τούτου, θα μπορούν να τις επισκέπτονται μόνον οι πλήρως εμβολιασμένοι τουρίστες από τη Βρετανία.

Οι ανακοινώσεις αναμένεται να γίνουν την Τετάρτη, ήτοι μία μέρα νωρίτερα απ’ ότι αναμενόταν. Πάντως άτομα με γνώση των όσων διεξάγονται στο παρασκήνιο υποστηρίζουν ότι στην πράσινη λίστα ενδέχεται να μπουν περισσότεροι ταξιδιωτικοί περιορισμοί.

Οι τουριστικοί πράκτορες εκτιμούν ότι Καναδάς, Αυστρία, Λετονία, Λιθουανία, Πολωνία, Σλοβακία, Ελβετία, Χονγκ Κονγκ και Ταϊβάν θα προστεθούν στην πράσινη λίστα.

Ήδη οι Βαλεαρίδες νήσοι η Μαγιόρκα, η Μάλτα και η Μαδέρα βρίσκονται στην πράσινη λίστα ή στην πράσινη λίστα υπό επιτήρηση.

Απίθανο θεωρείται να προστεθεί η Γαλλία στην πράσινη λίστα, κι ενώ ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν αναμένεται να προβεί σε διάγγελμα λόγω της αύξησης των κρουσμάτων που προκάλεσε η μετάλλαξη Δέλτα.