Απίστευτη ταλαιπωρία βίωσαν το βράδυ της Τετάρτης 5/8, δεκάδες Έλληνες ταξιδιώτες στο αεροδρόμιο «Schiphol» του Άμστερνταμ, οι οποίοι επρόκειτο να ταξιδέψουν προς την Ελλάδα.

«Μας έβγαλαν άρον – άρον. Μας έδωσαν voucher για ξενοδοχείο» – Γιατί εκκενώθηκε το αεροδρόμιο «Schiphol» στο Άμστερνταμ.

Τις πληροφορίες παρείχε Έλληνας επιβάτης αποκλειστικά στο IEidiseis.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τη μαρτυρία, τα άτομα παρότι επιβιβάστηκαν κανονικά στην πτήση «KL1581» των 20:55 (ώρα Ολλανδίας) της αεροπορικής εταιρίας KLM, χρειάστηκε να περιμένουν περίπου 2 ώρες εντός του αεροπλάνου, καθώς αρχικά ενημερώθηκαν ότι υπήρχε πρόβλημα με τη φόρτωση των αποσκευών και δημιούργησε καθυστέρηση.

«Ύποπτοι επιβάτες»

Ωστόσο, μόλις παρήλθε η πρώτη ώρα της αναμονής, μέσω ανακοίνωσης από το πιλοτήριο, ο πιλότος του αεροπλάνου ενημέρωσε το επιβατικό κοινό ότι δεν υπήρξε ποτέ πρόβλημα με τις αποσκευές, αλλά αντιθέτως, υπήρχαν εντός της συγκεκριμένης πτήσης δύο «επικίνδυνοι επιβάτες», οι οποίοι χαρακτηρίστηκαν ως «πιθανοί ύποπτοι για τρομοκρατική ενέργεια», όπως είπε.

Τα δύο άτομα απομακρύνθηκαν από την ασφάλεια, ωστόσο οι επιβάτες περίμεναν για άλλη μια ώρα εντός του αεροπλάνου, χωρίς αυτό να απογειωθεί ποτέ. Έπειτα, σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες, οι ταξιδιώτες οδηγήθηκαν εκτός του αεροπλάνου όπου τους ζητήθηκε να γίνει αναγνώριση των αποσκευών τους, για να διαπιστωθεί ότι ανήκουν σε αυτούς. Όλες οι προγραμματισμένες πτήσεις για εκείνες τις ώρες ακυρώθηκαν.

«Μας έβγαλαν άρον – άρον, μας έδωσαν voucher για ξενοδοχείο»

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά η εν λόγω πηγή, αφού απομακρύνθηκαν τα δύο άτομα: «Δεν πετάξαμε. Μας έβγαλαν άρον – άρον έξω. Μας έδωσαν σε όλους νέα εισιτήρια και voucher για να μείνουμε σε ξενοδοχείο. Το προσωπικό του αεροδρομίου ήταν ευγενικό και εξυπηρετικό».

«Ωστόσο», πρόσθεσε, «όλο αυτό είναι μεγάλη ταλαιπωρία για όλους. Δεν έλαβαν όλοι εισιτήρια προς Ελλάδα για την επόμενη μέρα, κάποιοι θα μείνουν λίγο παραπάνω στο Άμστερνταμ. Και φυσικά για πολλούς είναι πρόβλημα, καθώς άλλοι είχαν προγραμματίσει διακοπές, άλλοι πήγαιναν για δουλειά…», ανέφερε τέλος ο επιβάτης.