Με τη βοήθεια της… «ρωσικής αρκούδας» προσπαθήσε να θέσει υπό έλεγχο η Πυροσβεστική Υπηρεσία τη μεγάλη φωτιά στα Βίλια Αττικής.

Τα τρία θηριώδη ρωσικά αεροσκάφη, τύπου Beriev και Ilyushin, έκαναν ρίψεις πολλών τόνων νερού προκειμένου να ανακόψουν την πορεία της πυρκαγιάς που κατέκαιγε πυκνό δάσος.

Τη Δευτέρα, το αεροπλάνο Beriev δεν έκανε ρίψεις νερού καθώς έπρεπε να γίνουν οι απαραίτητες συντηρήσεις. Χθες όμως ήρθε η ώρα μαζί με τα δυο Ilyushin να ριχτούν στη μάχη με τις φλόγες. Το μεγάλο μέτωπο της πυρκαγιάς δημιούργησε τις κατάλληλες συνθήκες για τα ρωσικά αεροσκάφη που όμως δεν μπορούν να είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικά όταν πρόκειται για πυρκαγιές που καίνε μέσα σε χαράδρες. Σε αυτές τις περιπτώσεις τα πάντα αξιόπιστα Καναντέρ έχουν τη δυνατότητα να «βυθίζονται» προκειμένου να φτάνουν όσο το δυνατόν πιο κοντά στην εστία της πυρκαγιάς.

Το πρωί της Τρίτης 11 εναέρια μέσα, έξι ελικόπτερα και πέντε αεροσκάφη, ξεκίνησαν τις ρίψεις στα Βίλια, καθώς οι επίγειες δυνάμεις είναι πολύ δύσκολο και επικίνδυνο να προχωρήσουν μέσα στο πυκνό δάσος.