Μια 22χρονη τουρίστρια κατάφερε υπό συνθήκες που αποτελούν αντικείμενο επίσημης έρευνας που έχει διαταχθεί, να φθάσει μέχρι τον χώρο στάθμευσης των αεροσκαφών στο αεροδρόμιο Πάφου το βράδυ της Κυριακής.

Η νεαρή έγινε αντιληπτή να… βολτάρει μεταξύ των αεροσκαφών, σε ένα χώρο αυστηρώς απαγορευμένο για μη εξουσιοδοτημένα άτομα, με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός στις αρμόδιες υπηρεσίες.

Μέλη της Αστυνομίας συνέλαβαν και την οδήγησαν στην Αστυνομική Διεύθυνση Πάφου την 22χρονη, η οποία ανακρινόμενη απέδωσε το όλο συμβάν σε λάθος της και τόνισε ότι απλώς δεν κατάλαβε πού έπρεπε να διακινηθεί και βρέθηκε χωρίς να το αντιληφθεί στην πίστα των αεροσκαφών. Απολογήθηκε δε, τονίζοντας ότι δεν ήταν πρόθεση της να προχωρήσει σε μια τέτοια ενέργεια.

Η τουρίστρια προσήχθη ωστόσο την επομένη ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου το οποίο διέταξε την κράτηση της για δύο μέρες, μετά το πέρας των οποίων αφέθηκε ελεύθερη προκειμένου να κλητευθεί αργότερα στη δικαιοσύνη.

Η πρωτοφανής αυτή υπόθεση πάντως, έχει ήδη εγείρει μεταξύ των αρμοδίων αρχών θέμα ευθυνών και ύπαρξης κενών ασφαλείας, για τα οποία διεξάγεται έρευνα τόσο από την Αστυνομία, όσο και ενδουπηρεσιακά από την διαχειρίστρια αρχή των αεροδρομίων.

Πηγή: www.philenews.com