Με ένα banner σε αεροπλάνο, φεμινιστικές οργανώσεις έγραψαν το όνομα της Κάθριν Μαγιόργκα, της γυναίκας που φέρεται να κακοποίησε σεξουαλικά ο Κριστιάνο Ρονάλντο.

Οι φεμινιστικές οργανώσεις είχαν προειδοποιήσει για δράση στην επιστροφή του Κριστιάνο Ρονάλντο στο Μάντσεστερ. Και οι απειλές τους έγιναν πραγματικότητα καθώς την ώρα που ο CR7 έκανε την εμφάνισή του στον αγωνιστικό χώρο, ένα αεροπλάνο με ένα banner έκανε την εμφάνισή του πάνω από το γήπεδο.

Το banner έγραψε «πιστέψτε την Κάθριν Μαγιόργκα».

Πρόκειται για την γυναίκα την οποία φέρεται να κακοποίησε σεξουαλική ο Πορτογάλος σε ξενοδοχείο του Λας Βέγκας το 2009. Η Μαγιόργκα κινήθηκε δικαστικά, με τον Ρονάλντο να κατηγορείται για πράξεις που έγιναν χωρίς την θέληση της καταγγέλλουσας.

Ο ίδιος είχε αρνηθεί τις κατηγορίες, αλλά μετά από έρευνα το 2018, η υπόθεση άνοιξε ξανά. Ωστόσο δεν υπήρχαν αποδεικτικά στοιχεία που να αποδεικνύουν πως η γυναίκα έπεσε θύμα βιασμού και η πλευρά του Πορτογάλου γλίτωσε τις κυρώσεις. Οι δύο πλευρές ήρθαν κάποια στιγμή σε συμβιβασμό, ωστόσο το φερόμενο θύμα έχει κινηθεί ξανά δικαστικά προκειμένου να διεκδικήσει αποζημιώσεις μέσω πολιτικής αγωγής στις ΗΠΑ.

Πηγή: gazzetta.gr