Υποχρεωτικός θα πρέπει να γίνει εμβολιασμός κατά της νόσου Covid-19 για όσους ταξιδεύουν με αεροπλάνο, σύμφωνα με τον κορυφαίο Αμερικανό επιδημιολόγο, Άντονι Φάουτσι.

Όπως αναφέρει το περιοδικό «Forbes», η δήλωση αυτή αφορά τις εσωτερικές πτήσεις και βρίσκει σύμφωνη την πλειοψηφία των Αμερικανών πολιτών.

Ο Δρ. Άντονι Φάουτσι, επικεφαλής ιατρικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου, εξέφρασε πρόσφατα την υποστήριξή του για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού κατά της νόσου Covid-19 για τα αεροπορικά ταξίδια, σε συνέντευξή του στο podcast του «Skimm’s Skimm This».

Ενώ ορισμένες αεροπορικές εταιρείες των ΗΠΑ έχουν καταστήσει υποχρεωτικό τον εμβολιασμό των εργαζομένων τους, τα στελέχη των αεροπορικών εταιρειών έχουν επανειλημμένως αρνηθεί να εφαρμόσουν το μέτρο αυτό και για τους ταξιδιώτες. Υποστηρίζουν επίσης ότι θα πρέπει να μπει τέλος στη χρήση μάσκας εν ώρα πτήσης.

Πάντως, η πλειοψηφία των Αμερικανών πολιτών υποστηρίζει την θέση του δρα. Άντονι Φάουτσι. Σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση του ινστιτούτου «Gallup», περισσότεροι από έξι στους 10 Αμερικανούς (61%) υποστηρίζουν ότι θα πρέπει να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για όσους ταξιδεύουν με αεροπλάνο. Τον Απρίλιο του 2021, το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 57%.