Η Lufthansa προχωρά σε αύξηση κεφαλαίου αξίας 2,14 δισ. eυρώ καθώς η γερμανική αεροπορική εταιρεία σχεδιάζει να ενισχύσει τα ίδια κεφάλαιά της.

Aπό την Τετάρτη και μέχρι τις 5 Οκτωβρίου, κάτι λιγότερο από 6 εκατ. νέες μετοχές θα προσφερθούν στους μετόχους, διπλασιάζοντας τον τωρινό αριθμό, σε τιμή εγγραφής των 3,58 ευρώ για κάθε μία νέα μετοχή. Τα μεικτά έσοδα θα χρησιμοποιηθούν για να αποπληρώσουν 1,5 δισ. ευρώ της συμμετοχής της Lufthansa στο Ταμείο Οικονομικής Σταθεροποίησης της Γερμανίας, ανέφερε η εταιρεία. Επιπλέον 1 δισ. ευρώ θα αποπληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους.

Το εν λόγω Ταμείο ιδρύθηκε από τη γερμανική κυβέρνηση στο περασμένο έτος για να βοηθήσει τις επιχειρήσεις να αντιμετωπίσουν την πανδημία του κορονοϊού.

Το Ταμείο απέκτησε συμμετοχή 20% στη Lufthansa, έναντι 300 εκατ. ευρώ, αλλά έκτοτε έχει πουλήσει μέρος του ποσοστού, επικαλούμενο την επιτυχία των μέτρων που έλαβε η αεροπορική εταιρεία για να αντιμετωπίσει την κρίση. Εάν το Ταμείο συμμετέχει στην ΑΜΚ, συμφωνεί να μην εκποιήσει τις μετοχές μέχρι έξι μήνες πριν την ολοκλήρωση του, και πρέπει να αποχωρήσει πλήρως το αργότερο 24 μήνες μετά από αυτό το σημείο.