Η σκυλίτσα Εύα χάθηκε στις αρχές Σεπτεμβρίου στο αεροδρόμιο Ντομοντέντοβο της Μόσχας.

Η οικογένεια Μπεζρούτσκο πήγαινε διακοπές για τρεις εβδομάδες στη Συμφερόπολη και στο ταξίδι αποφάσισαν να πάρουν μαζί τους και την Εύα, τον σκύλο τους. Κατά τη διάρκεια της πτήσης, ο σκύλος έπρεπε να μπει σε ένα ειδικό μεταφορέα στον χώρο των αποσκευών, καθώς δεν επιτρέπονται τα ζώα επί του αεροσκάφους. Ωστόσο, κατά την άφιξή τους στην Κριμαία, οι ιδιοκτήτες έμαθαν ότι κατά τη φόρτωση του αεροπλάνου στη Μόσχα, η Εύα το έσκασε από το ειδικό κλουβί της,

Η ιδιοκτήτρια της Εύας, Εκατερίνα, επέστρεψε στη Μόσχα για να την αναζητήσει.
Στην αναζήτηση του σκύλου στο αεροδρόμιο συμμετείχαν χειριστές σκύλων, μία ομάδα άμεσης ανταπόκρισης, υπάλληλοι του αεροδρομίου. Για πέντε ημέρες το προσωπικό του αεροδρομίου παρακολουθούσε τις κινήσεις της Εύας από τις κάμερες ασφαλείας και άφηνε τροφή για να τη δελεάσει, όμως δεν μπορούσαν να την πιάσουν. Έπειτα από αρκετές ανεπιτυχείς προσπάθειες, η Εκατερίνα πρότεινε να στήσουν μια “παγίδα” για τον σκύλο.

«Πρότεινα να αφήσω τη μπλούζα μου, γιατί αυτή είναι η μυρωδιά μου, την ξέρει. Φτιάξαμε κάτι σαν θάλαμο για αυτήν, βάλαμε εκεί τα πράγματά μου και διάφορες λιχουδιές. Το κόλπο έπιασε, ακριβώς στις 4 το πρωί, ο σκύλος πήγε εκεί», ανέφερε η Εκατερίνα.

Η Εύα παραδόθηκε στην ιδιοκτήτριά της το πρωί και μαζί επέστρεψαν στη Συμφερόπολη, όπου τις περίμεναν ο σύζυγος της Εκατερίνα, Σεργκέι και η κόρη της Αλίσα.

«Αμέσως ήρθε στην αγκαλιά μου. Όταν με είδε γάβγισε από χαρά, γύριζε γύρω από τον εαυτό της, ήταν πολύ χαρούμενη», ανέφερε η Εκατερίνα.
Η αεροπορική εταιρεία τους πρόσφερε μάλιστα εισιτήρια και στον δρόμο της επιστροφής στη Μόσχα, η Εύα μπήκε και έκατσε στην καμπίνα με τους ιδιοκτήτες της.

Δείτε το βίντεο από το sputniknews