Ο νέος αερομεταφορέας της Ιταλίας Italia Trasporto Aereo (ΙΤΑ) προχώρησε σε συμφωνίες για την αγορά 28 αεροσκαφών Airbus και την μίσθωση άλλων 31 αεροσκάφη σύμφωνα με πηγές με γνώση του θέματος που επικαλείται το Bloomberg.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές η συμφωνία αποτιμάται σε περίπου 1,5 δισ. ευρώ (1,7 δισ. δολάρια). Οι μισθώσεις των αεροσκαφών που προέρχονται από την Air Lease, αναμένεται να βοηθήσουν τη νέα αεροπορική εταιρεία στο ξεκίνημά της που έχει προγραμματιστεί για τα μέσα Οκτωβρίου και θα προστεθούν στον υπάρχοντα στόλο που κληρονόμησε από την Alitalia.

Η Airbus αρνήθηκε να σχολιάσει εμπιστευτικές συζητήσεις με πελάτες, ενώ και τα στελέχη της ITA δεν ήταν άμεσα διαθέσιμα για σχόλια.

Σημειώνεται ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει εγκρίνει την κρατική χρηματοδότηση της νέας ιταλικής αεροπορικής εταιρείας, ITA, αποφασίζοντας παράλληλα ότι δεν θα χρειαστεί να αναλάβει τα χρέη της προκατόχου της Alitalia.

Σύμφωνα με την απόφαση της Κομισιόν η ITA θα λάβει κρατική ενίσχυση ύψους 1,35 δισ. ευρώ χωρίς να χρειαστεί να αποπληρώσει την κρατική βοήθεια που είχε λάβει η Alitalia ύψους 900 εκατ. ευρώ, η οποία κρίθηκε παράνομη.

Πηγή: www.newmoney.gr