Πώληση νέων μετοχών σχεδιάζει η TUI για να αντλήσει 1,1 δισ. ευρώ με στόχο να συγκεντρώσει μετρητά για να μειώσει τα χρέη της πανδημίας.

Η TUI έχει συγκεντρώσει δισ. ευρώ από τρία προγράμματα διάσωσης από τότε που χτύπησε η πανδημία. Η επιστροφή σε θετικές ταμειακές ροές το περασμένο καλοκαίρι δίνει στη διοίκηση μια ανάσα καθώς σχεδιάζει την έξοδο από την κρίση, με την προϋπόθεση ότι η ανάκαμψη δεν θα υποχωρήσει ξανά. Η εταιρεία δήλωσε επίσης την Τετάρτη ότι αναμένει μια ευρύτερη επιστροφή στα διεθνή ταξίδια τη χειμερινή σεζόν με χωρητικότητα σημαντικά καλύτερη από πέρυσι. Ωστόσο, αναμένει να λειτουργήσει μόνο στο 60% έως 80% των κανονικών επιπέδων.

Ο μεγαλύτερος μέτοχος της TUI, η Unifirm Limited, της οικογένειας του Ρώσου δισεκατομμυριούχου Alexei Mordashov, υποστηρίζει αυτή τη στρατηγική και έχει δεσμευτεί να μετάσχει στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, ασκώντας τα δικαιώματα που αντιστοιχούν στο 32 % των μετοχών, που κατέχει. Το υπόλοιπο ποσοστό της αύξησης κεφαλαίου θα αναλάβουν χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.

Ο κ.Fritz Joussen εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι αυτή η εξέλιξη θα επαναφέρει την TUI στη θέση ισχύος του παρελθόντος, με νέα επιχειρησιακή στρατηγική, πιο ψηφιακή και πιο αποτελεσματική. Όμως, είπε ο κ.Joussen, θα συνεχίσουμε να θέτουμε πρότυπα στον τουρισμό, όσον αφορά την ποιότητα, την καινοτομία και τη βιωσιμότητα.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, είναι ακόμη μία ταξιδιωτική εταιρεία που αντλεί μετρητά από επενδυτές καθώς χαλαρώνουν οι περιορισμοί στα σύνορα. Η Lufthansa ανακοίνωσε ότι θα συγκεντρώσει 2,14 δισ. ευρώ έκδοση δικαιωμάτων, για να βοηθήσει στην αποπληρωμή του κυβερνητικού πακέτου διάσωσης ύψους 9 δισ. ευρώ. Η EasyJet ανακοίνωσε αύξηση κεφαλαίου 1,2 δισ. βρετανικών λιρών τον περασμένο μήνα.