Η British Airways απέλυσε χιλιάδες μέλη του προσωπικού της κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Κι όμως, ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει να προσλαμβάνει νέο πλήρωμα θαλάμου επιβατών για το επόμενο καλοκαίρι, καθώς προετοιμάζεται για αύξηση της ταξιδιωτικής ζήτησης το 2022.

Ειδικότερα, απέλυσε περίπου 10.000 εργαζομένους το 2020. Ορισμένα μέλη πληρώματος καμπίνας που έχασαν τη δουλειά τους επέλεξαν να εξεταστούν για μελλοντικές θέσεις εργασίας στην British Airways (BA), και η εταιρεία τόνισε ότι έχει ήδη επικοινωνήσει με αυτούς. Νέο προσωπικό επίσης θα εξεταστεί για πρόσληψη.

«Μετά από 18 μήνες κλειστών συνόρων και περιορισμών στις μετακινήσεις σε όλο τον κόσμο, βλέπουμε επιτέλους να επανακάμπτει η ζήτηση για ταξιδιωτικές μετακινήσεις καθώς οι χώρες αρχίζουν να ανοίγουν και να χαλαρώνουν τους περιορισμούς που επέβαλαν», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της BA, Σον Ντόιλ, σε σημερινή του ανακοίνωση.

Η Unite, το συνδικάτο που εκπροσωπεί τα μέλη πληρώματος καμπίνας της BA, είπε στην εφημερίδα Financial Times ότι η αεροπορική εταιρεία επιδιώκει να επαναπροσλάβει περίπου 3.000 υπαλλήλους. Η British Airways αρνήθηκε να σχολιάσει πόσες νέες προσλήψεις θα κάνει.

Η BA είπε ότι οι αιτήσεις είναι ανοιχτές και ότι θα ξεκινήσει μαθήματα κατάρτισης για το προσωπικό τον Ιανουάριο.