Την τολμηρή αυτή απόφαση εν μέσω πανδημίας πήρε από εχθές  Δευτέρα 18 Οκτωβρίου η αεροπορική εταιρεία Scandinavian Airlines (SAS).

Ειδικότερα, ο ευρωπαϊκός αερομεταφορέας ανακοίνωσε ότι οι μάσκες προσώπου δεν χρειάζονται πλέον για τους επιβάτες που πετούν εντός της Σκανδιναβίας. Δηλαδή από/προς τη Σουηδία, τη Δανία και τη Νορβηγία. Στις διεθνείς και ευρωπαϊκές πτήσεις της SAS, οι επιβάτες θα εξακολουθούν να φορούν μάσκα.

“Λόγω του ανοίγματος των κοινωνιών και των γενικών συστάσεων από τις αρχές η SAS καταργεί την απαίτηση για υποχρεωτική χρήση μάσκας στις πτήσεις εντός της Σκανδιναβίας”, ανέφερε η αεροπορική εταιρεία σε ανακοίνωση τη

“Η SAS θα ακολουθήσει τις συστάσεις του Οργανισμού Ασφάλειας της Αεροπορίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σχετικά με την υποχρεωτική χρήση μάσκας προσώπου σε άλλες πτήσεις, υπογραμμίζει η αεροπορική εταιρεία. Και διατηρεί την απαίτηση για χρήση μάσκας προσώπου στις πτήσεις προς άλλους ευρωπαϊκούς και διηπειρωτικούς προορισμούς μέχρι νεωτέρας.”

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία η Σουηδία έχει εμβολιάσει το 68,6% του πληθυσμού της, η Νορβηγία το 73,8% και η Δανία το 75,7%.