Τα επαγγελματικά αεροπορικά ταξίδια ανακάμπτουν ταχύτερα από ό,τι αναμενόταν και θα πρέπει να παραμείνουν ισχυρά στη διάρκεια του χειμώνα, ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της Lufthansa.

Τα ιδιωτικά ταξίδια στο μεταξύ, σημειώνουν μια “παράταση της θερινής περιόδου”, καθώς ο κόσμος προσπαθεί να αναπληρώσει τα ταξίδια που δεν μπόρεσε να κάνει εξαιτίας της πανδημίας, ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος Carsten Spohr στην αυστριακή εφημερίδα Kleine Zeitung

“Επιπλέον, βλέπουμε μια θετική τάση στα επαγγελματικά ταξίδια, η οποία ήταν ακόμη σε χαμηλό επίπεδο στο γ΄ τρίμηνο και τώρα ανακάμπτει σημαντικά”, ανέφερε ο Spohr σε συνέντευξη του.

Η Lufthansa αναμένει ότι το επίπεδο επαγγελματικών ταξιδιών μεσοπρόθεσμα θα διαμορφωθεί στο 90% ή και περισσότερο από ό,τι ήταν προ πανδημίας.

“Δεν θα υπάρξει ξαφνική πτώση της ζήτησης φέτος τον χειμώνα”, δήλωσε αναφερόμενος στις προοπτικές για τα επαγγελματικά ταξίδια, καθώς η ζήτηση τείνει να μειώνεται λιγότερο σε αυτό το τμήμα τον χειμώνα και χάρη στην “καλή εξέλιξη” των κρατήσεων, που αναμένεται να διαρκέσει μέχρι τον Δεκέμβριο.