Ο Υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας συναντήθηκε στο Υπουργείο Τουρισμού με τον Πρέσβη των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων Sulaiman Hamed Salem Almazroui, μνρ τον Πρέσβη των ΗΑΕ να εξάρει τη δυναμική του ελληνικού τουρισμού και τη διαχείριση της πανδημίας από την Ελλάδα. 

Ο κ. Κικίλιας τόνισε την επιτυχία της αεροπορικής σύνδεσης Ντουμπάι-Αθήνα-Νέα Υόρκη της Emirates, η οποία λειτουργεί 12 μήνες το χρόνο, ενώ στο πλαίσιο της τουριστικής ανάπτυξης της Θεσσαλονίκης και της Κεντρικής Μακεδονίας, συζητήθηκε και η πιθανότητα της αεροπορικής σύνδεσης του Ντουμπάι με τη Θεσσαλονίκη.

Να σημειώσουμε ότι παλαιότερα, είχαν γίνει προσπάθειες σύνδεσης Θεσσαλονίκης- Ντουμπάι, χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία. Πιο πρόσφατο εγχείρημα, και συγκεκριμένα το 2018, ήταν της αεροπορικής εταιρείας flydubai, που έκανε την πρώτη της πτήση στο «Μακεδονία» στις 15 Ιουνίου του 2018, ξεκίνησε με πληρότητες γύρω στο 50% στο Ντουμπάι-Θεσσαλονίκη, και ανέμενε να αυξηθούν σε 70%-75% προς τον Σεπτέμβριο – Οκτώβριο, κάτι που τελικά δεν έγινε, με αποτέλεσμα να λάβει την απόφαση να αποχωρήσει από το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης μέσα σε λίγους μόνο μήνες.