Σύμφωνα με δημοσίευμα του Guardian, το αεροδρόμιο του Χίθροου καταγράφει απώλειες καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας που αγγίζουν τα 3,4 δισεκατομμύρια βρετανικές λίρες.

Σε ανακοίνωσή του, το αεροδρόμιο δήλωσε πως η διεθνείς μετακινήσεις βρίσκονται «στο κατώφλι της ανάκαμψης», όμως το Χίθροου έχει ακόμη μπροστά του «μακρύ δρόμο». Η δύσκολη αυτή πορεία προς την ανάκαμψη από την πανδημία σκιαγραφείται την ώρα που το βρετανικό αεροδρόμιο καταγράφει για πρώτη φορά θετικό πρόσημο στην επιβατική κίνηση το τελευταίο τετράμηνο, το πρώτο από την έναρξη της περιπέτειας του κορωνοϊού.

Η επιβατική κίνηση επανήλθε στο 28% των μετακινήσεων προ πανδημίας, ενώ η εμπορική κίνηση άγγιξε το 90% σε σύγκριση με τα επίπεδα προ της περιόδου. Ωστόσο, σε ετήσιο επίπεδο, το αεροδρόμιο του Χίθροου συνέχισε να καταγράφει απώλειες και το 2021. Η επιβατική κίνηση ανήλθε στο πρώτο ενιάμηνο σε 10,9 εκατομμύρια επιβάτες, μειωμένος αισθητά σε σύγκριση με τα 19 εκατομμύρια των επιβατών που πέρασαν από το Λονδίνο το 2020. Κάπως έτσι, το Χίθροου καταγράφει απώλειες 1 δισεκατομμυρίου από την αρχή του έτους ως και τα τέλη του φετινού Σεπτέμβρη.