Οι οπαδοί της Μπάγερν Μονάχου αντιτάχθηκαν στη συμφωνία χορηγίας του συλλόγου με την Qatar Airways, η οποία παραμένει μια αμφιλεγόμενη συνεργασία για τους οπαδούς της πρωταθλήτριας Γερμανίας, λόγω της κρατικής ιδιοκτησίας της από την κυβέρνηση του Κατάρ και του ιστορικού της αραβικής χώρας για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Ο Μάικλ Οτ, μέλος του συλλόγου, αναζωπύρωσε την πίεση στην ιεραρχία της ομάδας με μια πρόταση που θα ανάγκαζε την Μπάγερν να επιτρέψει τη λήξη της συμφωνίας χορηγίας της με την Qatar Airways. Ο Οτ θέλει επίσης να διασφαλίσει ότι ο σύλλογος δεν θα συνάψει περαιτέρω συμφωνίες χορηγίας στο μέλλον με εταιρείες, των οποίων η πλειοψηφία ανήκει στο Εμιράτο του Κατάρ.

«Η Qatar Airways ανήκει κατά 100% στο Εμιράτο του Κατάρ», δήλωσε ο Οτ. «Αυτή η χώρα αντιπροσωπεύει μαζικές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και επιπλέον υπάρχουν σοβαρές κατηγορίες για διαφθορά στον αθλητισμό. Αντί να επιφέρει αλλαγές, η Μπάγερν βοηθά ενεργά το Εμιράτο του Κατάρ με τη χορηγία του να τραβήξει την προσοχή μακριά απ΄ αυτά τα δεινά».

Ο Οτ πρόσθεσε ότι η χορηγία βλάπτει τη φήμη της Μπάγερν Μονάχου και μειώνει την ιδιότητά της «ως υποδειγματικού μοντέλου». Στο παρελθόν, οι οπαδοί του βαυαρικού συλλόγου έχουν επιτεθεί στους δεσμούς και τη σχέση του συλλόγου τους με το Κατάρ.

Το 2016, το Διεθνές Αεροδρόμιο Χαμάντ έγινε «πλατινένιος χορηγός» του συλλόγου, ο οποίος τοποθέτησε στα μανίκια της εμφάνισης την Qatar Airways, το 2017, ενώ συχνά η «μόνιμη» πρωταθλήτρια Γερμανίας οργάνωσε τη χειμερινή προετοιμασία της στην Academy, στη Ντόχα.