Στο αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης, προτού επιβιβαστούν σε αεροπλάνο με προορισμό το εξωτερικό, συνελήφθησαν δύο άτομα.

 

Σε βάρος των συλληφθέντων- ένας άνδρας και μία γυναίκα από τη Ρουμανία σύμφωνα με το ΑΠΕ- σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας, κακουργηματικού χαρακτήρα, για εγκληματική οργάνωση και ηλεκτρονική απάτη. Στη δικογραφία περιλαμβάνεται άλλο ένα άτομο, κάτοικος εξωτερικού, το οποίο αναζητείται.

Όλα ξεκίνησαν έπειτα από καταγγελία ιδιοκτήτη εταιρείας διαχείρισης ακινήτων, σύμφωνα με τον οποίο οι δράστες ήρθαν σε επαφή μαζί του με το πρόσχημα της αγοράς ακινήτου μεγάλης εμπορικής αξίας. Σε συνάντηση που είχε την Τρίτη με δύο από αυτούς, για την προετοιμασία μεταβίβασης του ακινήτου, κατάφεραν να του αποσπάσουν κρυπτονομίσματα η αξία των οποίων ξεπερνά τα 445.583 δολάρια με την τρέχουσα ισοτιμία, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ.

Έπειτα από έρευνα, εντοπίστηκαν οι δύο στο αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης και συνελήφθησαν. Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρία κινητά τηλέφωνα και από την επιτόπια έρευνα σε αυτά ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή τους στην υπόθεση. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο εισαγγελέα και παραπέμφθηκαν σε ανακριτή. Σε ό,τι αφορά στα κρυπτονομίσματα, η ΕΛ.ΑΣ. διερευνά τη ροή τους σε συνεργασία με τη EUROPOL.