Από τη Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2021, οι ταξιδιώτες που έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού, συμπεριλαμβανομένων των Ευρωπαίων πολιτών, μπορούν και πάλι να ταξιδέψουν στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Η ανακοίνωση της απόφασης για άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών που ίσχυσαν για περισσότερους από 18 μήνες οδήγησε σε σημαντική αύξηση των κρατήσεων στην Air France, ιδιαίτερα σε δρομολόγια προς Νέα Υόρκη, Μαϊάμι και Λος Άντζελες, για ταξίδια τον Νοέμβριο και κατά την περίοδο των διακοπών των Χριστουγέννων.

Για να ενισχύσει την επανέναρξη των υπερατλαντικών δρομολογίων, η Air France θα αυξήσει σταδιακά την δυναμικότητά της κατά τη χειμερινή περίοδο. Από τώρα έως τα τέλη Μαρτίου 2022, η εταιρεία σχεδιάζει να επιστρέψει σε δυναμικότητα που αντιστοιχεί στο 90% αυτής του 2019, σε σύγκριση με το 50% του καλοκαιριού του 2021.

Αυτό συνεπάγεται την αύξηση των συχνοτήτων σε ορισμένους προορισμούς, συμπεριλαμβανομένης της Νέας Υόρκης (από 3 σε 5 πτήσεις την ημέρα), του Μαϊάμι (από 7 σε 12 εβδομαδιαίες πτήσεις) ή του Λος Άντζελες (από 12 σε 17 εβδομαδιαίες πτήσεις). Κατά την περίοδο αυτή, η Air France θα επαναφέρει επίσης τις πτήσεις από το Παρίσι-Charles de Gaulle προς το Σιάτλ, αφού τις είχε αναστείλει από την αρχή της κρίσης της πανδημίας (3 εβδομαδιαίες πτήσεις από τις 6 Δεκεμβρίου), θα συνεχίσει το δρομολόγιο Παρίσι-Παπεέτ μέσω Λος Άντζελες (3 εβδομαδιαίες πτήσεις από τις 11 Νοεμβρίου 2021) και θα εγκαινιάσει ένα νέο δρομολόγιο μεταξύ Πουάντ-α-Πιτρ και Νέας Υόρκης JFK (2 εβδομαδιαίες πτήσεις από τις 24 Νοεμβρίου 2021).

Αυτό το χειμώνα, η Air France θα εξυπηρετεί 11 προορισμούς στις ΗΠΑ – Νέα Υόρκη-JFK – τον μεγαλύτερο διεθνή σταθμό, Βοστώνη, Ουάσινγκτον DC, Ντιτρόιτ, Ατλάντα, Σικάγο, Μαϊάμι, Χιούστον, Σιάτλ, Σαν Φρανσίσκο και Λος Άντζελες, με 122 πτήσεις εβδομαδιαίως.

Πρόγραμμα πτήσεων από / προς τις ΗΠΑ – χειμερινή περίοδος 2021
Προς/από το Παρίσι-Charles de Gaulle:

• Ατλάντα: 14 εβδομαδιαίες πτήσεις με Airbus A350-900
• Βοστώνη: 7 εβδομαδιαίες πτήσεις με Airbus A350-900
• Σικάγο: 5 εβδομαδιαίες πτήσεις με Boeing 777-300
• Ντιτρόιτ: 5 εβδομαδιαίες πτήσεις με Boeing 787-9
• Ουάσινγκτον DC: 7 εβδομαδιαίες πτήσεις με Boeing 777-300
• Χιούστον: 5 εβδομαδιαίες πτήσεις με Boeing 777-300
• Νέα Υόρκη JFK: 35 εβδομαδιαίες πτήσεις με Boeing 777-200 και -300
• Λος Άντζελες: 17 εβδομαδιαίες πτήσεις με Boeing 777-200 και -300
• Μαϊάμι: 12 εβδομαδιαίες πτήσεις με Boeing 777-300 και Airbus A350-900
• Σιάτλ: 3 εβδομαδιαίες πτήσεις με Airbus A350-900 από τις 6 Δεκεμβρίου 2021
• Σαν Φρανσίσκο: 7 εβδομαδιαίες πτήσεις με Boeing 777-300

Προς/από Πουάντ-α-Πιτρ (Γουαδελούπη):
• Νέα Υόρκη JFK: 2 εβδομαδιαίες πτήσεις με A320 από τις 24 Νοεμβρίου 2021

Προς/από Παπεέτ (Γαλλική Πολυνησία)
• Λος Άντζελες: 3 εβδομαδιαίες πτήσεις με Boeing 777-300 από τις 11 Νοεμβρίου 2021

Οι ημέρες των πτήσεων, τα δρομολόγια και οι ναύλοι είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα της εταιρείας www.airfrance.gr

To πρόγραμμα πτήσεων υπόκειται σε αλλαγές σύμφωνα με τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς. Πριν το ταξίδι, η Air France καλεί τους επιβάτες να ελέγξουν τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς και τα έγγραφα που απαιτούνται κατά την άφιξη στον προορισμό τους. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το airfrance.traveldoc.aero.

 

Πλήρως τροποποίησιμα και επιστρέψιμα εισιτήρια έως τα 31 Μαρτίου 2022
Ως μέρος της εμπορικής πολιτικής της, η Air France προσφέρει επί του παρόντος εισιτήρια με δυνατότητα να τροποποιηθούν πλήρως, για ταξίδια έως τις 31 Μαρτίου 2022. Οι πελάτες μπορούν να τροποποιήσουν1 την κράτησή χωρίς χρέωση, ή να ζητήσουν voucher πίστωσης2 εάν δεν θελήσουν τελικά να ταξιδέψουν.

Η δέσμευση της Air France’s για την υγεία
Η υγεία και η ευημερία των επιβατών και του προσωπικού βρίσκονται στο επίκεντρο των προτεραιοτήτων της εταιρείας. Η Air France δεσμεύεται να προσφέρει τα αυστηρότερα πρότυπα υγείας και υγιεινής σε κάθε στάδιο του ταξιδιού, από την άφιξη στο αεροδρόμιο. Στο αεροσκάφος και κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, είναι υποχρεωτική η χρήση της μάσκας. Ο αέρας της καμπίνας ανανεώνεται κάθε τρία λεπτά. Η σύστημα ανακύκλωσης του αέρα της καμπίνας είναι εξοπλισμένο με φίλτρα ΗΕΡΑ (High Efficiency Particulate Air), ίδια με αυτά που χρησιμοποιούνται στα χειρουργεία των νοσοκομείων. Η Air France έχει επίσης ενισχύσει τις διαδικασίες καθαρισμού των αεροσκαφών, με την απολύμανση όλων των επιφανειών που έρχονται σε επαφή οι επιβάτες όπως τα μπράτσα των καθισμάτων, τα τραπεζάκια και οι οθόνες πριν από κάθε πτήση.

 

1 Τροποποιήσεις – δυνατότητα αλλαγής ημερομηνίας ή/και προορισμού του εισιτηρίου σας ανεξάρτητα από τους όρους του ναύλου μέχρι την ημέρα της αναχώρησης της πρώτης πτήσης. Αν η τιμή του νέου εισιτηρίου είναι υψηλότερη, η διαφορά του ναύλου θα χρεωθεί στον πελάτη.

2 Επιστροφές χρημάτων – δυνατότητα αίτησης επιστροφής του κόστους του εισιτηρίου μέχρι την ημέρα της αναχώρησης της πρώτης πτήσης. Εάν οι όροι ναύλων του εισιτηρίου σας δεν επιτρέπουν επιστροφή χρημάτων, εκδίδεται πιστωτικό voucher με ισχύ για ένα έτος, η επιστροφή του οποίου μπορεί να ζητηθεί ανά πάσα στιγμή.