Πολίτες από τη Συρία, την Υεμένη και το Ιράκ δεν θα επιτρέπεται πλέον να αγοράζουν εισιτήρια για πτήσεις από την Τουρκία προς το Μινσκ, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Γενικής Διεύθυνσης Πολιτικής Αεροπορίας της Τουρκίας (SHGM).

Η Ευρωπαϊκή Ένωση αναφέρει πως η Λευκορωσία ενθαρρύνει χιλιάδες ανθρώπους, οι οποίοι διαφεύγουν από μέρη του κόσμου όπου μαίνονται πόλεμοι, να προσπαθήσουν να διασχίσουν τα σύνορά της και μπορεί να επιβάλει από τη Δευτέρα νέες κυρώσεις εναντίον του Μινσκ και των αεροπορικών εταιρειών που μεταφέρουν τους μετανάστες. Η Τουρκία και η αεροπορική εταιρεία της, η Turkish Airlines, κατηγορούνται ότι συμβάλλουν στη ροή των μεταναστών, κατηγορία που απορρίπτεται από την Άγκυρα.

«Σχετικά με το πρόβλημα της παράνομης διέλευσης των συνόρων ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τη Λευκορωσία, αποφασίσθηκε ότι δεν θα πωλούνται εισιτήρια σε πολίτες από το Ιράκ, τη Συρία και την Υεμένη, που θέλουν να ταξιδέψουν στη Λευκορωσία από τα αεροδρόμια της χώρας μας, και δεν θα τους επιτρέπεται να επιβιβάζονται σε αεροπλάνα», ανέφερε η SHGM μέσω του λογαριασμού της στο Twitter.

Η λευκορωσική αεροπορική εταιρεία Belavia είχε ανακοινώσει νωρίτερα σήμερα πως οι τουρκικές αρχές απαγόρευσαν από σήμερα στους πολίτες από τη Συρία, το Ιράκ και την Υεμένη να επιβιβάζονται στις πτήσεις της από την Τουρκία που έχουν προορισμό τη Λευκορωσία.

Η ανακοίνωση αυτή έγινε ενώ μερικές χιλιάδες μετανάστες, προερχόμενοι κυρίως από τη Μέση Ανατολή, είναι αποκλεισμένοι κάτω από δύσκολες συνθήκες στα σύνορα ανάμεσα στη Λευκορωσία και την Πολωνία, η οποία τους εμποδίζει να περάσουν στο έδαφός της.