Πρόκειται για έναν μετανάστη από την Γουατεμάλα, που κρύφτηκε στο κοίλωμα του συστήματος προσγείωσης αεροσκάφους της American Airlines!

Και όχι μόνο κρύφτηκε, αλλά βγήκε και ζωντανός έπειτα από την πτήση από την πατρίδα του στο Μαϊάμι, η οποία διαρκεί 2,5 ώρες.

Ο νεαρός παραδόθηκε σε στελέχη της υπηρεσίας μετανάστευσης των ΗΠΑ και διακομίστηκε σε νοσοκομείο, για να υποβληθεί σε εξετάσεις και αξιολόγηση της κατάστασής του.

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ONLY in DADE (@onlyindade)

 

Η ομοσπονδιακή υπηρεσία που είναι αρμόδια για τα τελωνεία και τη φύλαξη των συνόρων (Customs and Border Protection, CBP) επιβεβαίωσε το περιστατικό, βίντεο από το οποίο μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός WTVJ του Μαϊάμι. Στο βίντεο, που ο σταθμός άντλησε από τον λογαριασμό «Only in Dade» στο Instagram, εικονίζεται ο νεαρός λαθρεπιβάτης, που μοιάζει παραζαλισμένος αλλά είναι σώος, καθισμένος στο ταρμάκ, πλάι στο αεροσκάφος. 

Μέλη της CBP στο διεθνές αεροδρόμιο του Μαϊάμι «προσήγαγαν 26χρονο άνδρα που αποπειράθηκε να αποφύγει τον εντοπισμό του (κρυμμένος) στο κοίλωμα του συστήματος προσγείωσης αεροσκάφους που έφθασε από τη Γουατεμάλα το πρωί του Σαββάτου», ανέφερε η αμερικανική ομοσπονδιακή υπηρεσία σε δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε.

Η American Airlines, σε δελτίου Τύπου που έδωσε στη δημοσιότητα, περιορίστηκε να αναφέρει ότι στην πτήση 1182 από την πόλη της Γουατεμάλας στο Μαϊάμι, που έφθασε λίγο μετά τις 10:00, χρειάστηκε επέμβαση «των υπηρεσιών επιβολής της τάξης λόγω προβλήματος ασφαλείας». Δεν έκανε καμία διευκρίνιση για τη φύση του «προβλήματος», απλά διαβεβαίωσε πως συνεργάζεται στην έρευνα.

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ONLY in DADE (@onlyindade)