Απίστευτο κι όμως αληθινό αυτό που συνέβη σε πτήση της Ugandan Airlines.

Ένας άνδρας, ο οποίος τελικά συνελήφθη, πωλούσε τηγανητές ακρίδες στους επιβάτες ενός αεροπλάνου και μαζί του συνελήφθη και κατηγορείται ένας δεύτερος άνδρας που κατέγραψε τις επίμαχες εικόνες με το κίνητό του τηλέφωνο.

Ο Μουριμπού Πολ και ο Χατζιμπ Κιγκουντού συνελήφθησαν τη Δευτέρα κατά την άφιξή τους από το Ντουμπάι και τους ασκήθηκαν διώξεις την Τρίτη για τρεις κατηγορίες – δημόσια όχληση, άρνηση να ακολουθήσουν τις οδηγίες του πληρώματος της αεροπορικής εταιρείας και πράξεις αμέλειας που ενδέχεται να προκαλέσουν εξάπλωση μιας μολυσματικής ασθένειας.

Ο εθνικός αερομεταφορέας Uganda Airlines καταδίκασε το περιστατικό, κάνοντας λόγο για «απείθαρχη» συμπεριφορά ενώ τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι μέρος του προσωπικού τέθηκε σε διαθεσιμότητα. Ωστόσο, η Uganda Airlines δήλωσε ότι θα εξετάσει το ενδεχόμενο να προσθέσει το συγκεκριμένο… «σνακ» στο μενού της κατόπιν αιτήματος, βλέποντας τον ενθουσιασμό των επιβατών κατά τη διάρκεια μιας περιόδου χαμηλής συγκομιδής ακρίδων στην Ουγκάντα.