Η easyJet ανακοίνωσε ότι διαπίστωσε κάποια επιβράδυνση των δραστηριοτήτων στο α΄ τρίμηνο μετά την αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού συμπεριλαμβανομένης και της παραλλαγής Όμικρον, αλλά παρέμεινε σε καλή θέση για να χειριστεί την αβεβαιότητα κατά τη διάρκεια της χρήσης.

Ειδικότερα, η easyJet είπε ότι έχει δει ενθαρρυντική έναρξη στο έτος, με την ισχυρή ζήτηση να επιστρέφει για την περίοδο αιχμής των χειμερινών διακοπών, και αυξημένη ζήτηση για τις κρατήσεις το καλοκαίρι. Τα έσοδα για το β΄ εξάμηνο της χρήσης, η οποία ξεκίνησε την 1η Οκτωβρίου, είναι υψηλότερα από τα επίπεδα του 2019, και αυξάνει τον στόλο της κατά 25 αεροσκάφη για να ανταποκριθεί στη ζήτηση.

Ο όμιλος εμφάνισε ζημιές προ φόρων 1,14 δισ. Στερλίνων (1,52 δισ. Δολαρίων) για τη χρήση μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου, στο υψηλότερο εύρος των εκτιμήσεων, και τόνισε ότι η παραγωγική ικανότητα στο α΄ τρίμηνο αναμενόταν να διαμορφωθεί στο 65% του επιπέδου του 2019. Αναμένει ότι η παραγωγική ικανότητα θα έχει ανακάμψει κοντά στα επίπεδα του 2019 μέχρι το δ΄ τρίμηνο του 2022.

Παράλληλα, η EasyJet δεν ξεγράφει τις προοπτικές για χειμερινά ταξίδια παρά την αυξημένη αβεβαιότητα στις βραχυπρόθεσμες προβλέψεις λόγω των περιορισμών που στόχο έχουν να ανακόψουν την εξάπλωση του παραλλαγμένου στελέχους Όμικρον, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Γιόχαν Λούντγκρεν. Ο Λούντγκρεν είπε ότι η βρετανική κυβέρνηση υπήρξε σαφής πως θα αναθεωρήσει τους περιορισμούς της και ότι θέλει να αρθούν το συντομότερο δυνατόν.

“Προφανώς θέλουν να έχουν την δυνατότητα, μόλις είναι ασφαλές να γίνει κάτι τέτοιο, να άρουν όλους τους περιορισμούς. Άρα μας καθησυχάζει πολύ αυτό…άρα δεν ξεγράφουμε τον χειμώνα”, δήλωσε ο Λούντγκρεν στην τηλεόραση του BBC.

“Τούτου λεχθέντος, ανέκαθεν πιστεύαμε ότι αυτή η χρονιά θα ήταν μια χρονιά στα δύο, όπου ο χειμώνας θα ήταν κάτι που έχει μεγάλη αβεβαιότητα … και η υπόθεση αυτή φαίνεται να είναι η σωστή”.