Βίντεο: Αεροπλάνο με απώλεια στήριξης και κατευθύνεται σε αλεξιπτωτιστές

Κατά τη διάρκεια ομαδικής ρίψης αλεξιπτωτιστών στη Νότια Αφρική, το αεροπλάνο που τους μετέφερε είχε απώλεια στήριξης και έπεσε στο κενό!

Τις εντυπωσιακές εικόνες κατέγραψε ο κινηματογραφιστής Μπερνάρντ Τζανσέ φαν Ρένσμπουργκ, με το αεροσκάφος Beechcraft C90 King Air να πετά σε ύψος 5 χιλ. μέτρων, ώστε 20 αλεξιπτωτιστές να πραγματοποιήσουν άλμα.

«Η ομάδα των αλεξιπτωτιστών ήταν απόλυτα επικεντρωμένη να λάβει τη σωστή θέση και τον σωστό χρόνο ρίψης. Έτσι, οι αλεξιπτωτιστές παρέβλεψαν τα σημάδια της επικείμενης απώλειας στήριξης του αεροσκάφους» λέει ο κινηματογραφιστής.

Ενώ οι περισσότεροι από τους αλεξιπτωτιστές είχαν ήδη πηδήξει, το αεροπλάνο άρχισε να πέφτει με τη μύτη προς το έδαφος, εκτός ελέγχου. Λίγες στιγμές μετά, ένας ακόμη αλεξιπτωτιστής φαίνεται να πηδά από αεροπλάνο ενώ είναι ακόμα ασταθές.

Τέσσερις άλλοι δεν τα κατάφεραν να πηδήξουν και παρέμειναν στο αεροπλάνο.
Ευτυχώς, ο πιλότος τελικά κατάφερε να ανακτήσει τον έλεγχο και να προσγειωθεί με ασφάλεια.

Το βίντεο με την παραλίγο τραγωδία ανέβηκε στα social media και έγινε αμέσως viral, με τους χρήστες να εκφράζουν την ανακούφισή τους που όλα τελείωσαν καλά και δεν υπήρξαν τραυματισμοί ή θύματα. «Πρέπει να προτείνουν τον κάμεραμαν για κάποιο βραβείο. Αυτό σημαίνει να καταλαβαίνεις τι συμβαίνει μπροστά σου» σχολίασε κάποιος.

«Δεν νομίζω ότι έχω δει άλλο βίντεο όπου όλοι τα πήγαν τόσο καλά. Ο πιλότος έμεινε με τη μύτη κάτω για να απομακρυνθεί με ασφάλεια από τους αλεξιπτωτιστές, ο κάμεραμαν τράβηξε τέλεια το όλο περιστατικό και όλοι ένιωσαν την απόλυτη αδρεναλίνη στον αέρα» έγραψε ένας άλλος.