Η Travelport και η International Airlines Group (IAG), ένας από τους μεγαλύτερους ομίλους αεροπορικών εταιρειών στον κόσμο, ανακοίνωσαν συμφωνία διανομής New Distribution Περιεχόμενο Capability (NDC) με τις Aer Lingus, British Airways, Iberia και Vueling σε ταξιδιωτικά γραφεία που συνδέονται με την Travelport σε όλο τον κόσμο.

Διοχετεύοντας το περιεχόμενό της NDC μέσω της πλατφόρμας Travelport+ επόμενης γενιάς, η IAG θα μπορεί να προσφέρει στους ταξιδιωτικούς λιανοπωλητές μια ευρύτερη γκάμα περιεχομένου – συμπεριλαμβανομένων πρόσθετων πόντων τιμών και μιας διευρυμένης επιλογής βοηθητικών προϊόντων – ενώ θα εκμεταλλεύεται τα σύγχρονα εργαλεία ψηφιακής λιανικής πώλησης.

Η Celia Muñoz Espin, Διευθύντρια Στρατηγικής Πωλήσεων και Διανομής στην Iberia, δήλωσε: «Καλωσορίζουμε την Travelport στο NDC, ως σημαντικό μέρος του καινοτόμου και εκτεταμένου μετασχηματισμού που συμβαίνει στον κλάδο. Αυτή η σημαντική συμφωνία επικεντρώνεται στην παροχή προστιθέμενης αξίας στους πελάτες με πρόσβαση στα αποκλειστικά προϊόντα και τους ναύλους NDC. Η Travelport είναι ένας αξιόπιστος πάροχος τεχνολογίας στον ταξιδιωτικό κλάδο καθώς εξελίσσεται προς το λιανικό εμπόριο ταξιδιών επόμενης γενιάς. Είναι σημαντικό για την Iberia να συνεργάζεται με παρόχους τεχνολογίας που έχουν αποδεδειγμένη τεχνογνωσία και ικανοποιούν τη ζήτηση για καινοτομία με επίκεντρο τον πελάτη».

Ο Chris Ramm, Αντιπρόεδρος Global Enterprise, Air Partners στο Travelport, δήλωσε: «Η απελευθέρωση των δυνατοτήτων του εξελιγμένου περιεχομένου πολλαπλών πηγών όπως το NDC, διευκολύνοντας την πρόσβαση και τις πωλήσεις του εμπορίου, αποτελεί βασικό μέρος των σχεδίων μας για το Travelport+. Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που εργαζόμαστε μαζί με έναν συνεργάτη όπως η IAG, η οποία μοιράζεται το όραμά μας για το σύγχρονο ταξιδιωτικό λιανικό εμπόριο».

Η Katy Cardwell, Επικεφαλής Διανομής και Πληρωμών της British Airways, δήλωσε: «Η νέα μας συμφωνία με την Travelport είναι μια συναρπαστική προσθήκη στο NDC, δημιουργώντας μεγαλύτερες ευκαιρίες για όλους τους συνεργάτες στο ταξιδιωτικό οικοσύστημα. Αυτό υποστηρίζει το όραμά μας να κινηθούμε προς έναν πιο καινοτόμο τρόπο λιανικής πώλησης ταξιδιών, δίνοντας στους συνδρομητές της Travelport πρόσβαση σε μεγαλύτερη επιλογή νέων και καλύτερων προϊόντων και υπηρεσιών, συμπεριλαμβανομένων των πρόσθετων πόντων τιμών και των βοηθητικών ειδών, που είναι διαθέσιμα μόνο μέσω NDC και προσθέτουν σημαντική αξία.