Η Γαλλία συνέλαβε για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι έναν ύποπτο Σαουδάραβα στο αεροδρόμιο Charles de Gaulle στο Παρίσι.

Ο ύποπτος συνελήφθη ενώ ετοιμαζόταν να επιβιβαστεί σε αεροπλάνο με προορισμό το Ριάντ, σύμφωνα με αξιωματικό της αστυνομίας που επικαλούνται οι Financial Times. Ενόσω οι δικαστικές αρχές επιχειρούσαν να επιβεβαιώσουν την ταυτότητα του υπόπτου, το AFP και ο ραδιοσταθμός RTL μετέδιδαν πως το ένταλμα σύλληψης της Ιντερπόλ συνδεόταν με την δολοφονία του Κασόγκι το 2018 στην Τουρκία, μέσα στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη.

Ο Κασόγκι υπήρξε σφοδρός επικριτής του πρίγκιπα διάδοχου του θρόνου και από τους εξέχοντες δημοσιογράφους του βασιλείου. Μετά τον φόνο του, το πτώμα του διαμελίστηκε. Σε αναφορά τους, αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών κατέληγαν στο συμπέρασμα πως ο πρίγκιπας Μοχάμεντ είχε εγκρίνει την επιχείρηση δολοφονίας του Κασόγκι παρότι ο ίδιος αρνείται κάθε εμπλοκή. Γαλλικά μέσα μεταδίδουν πως ο ύποπτος άνδρας είναι ένας τους 17 Σαουδάραβες που είχαν δεχθείς κυρώσεις από τις ΗΠΑ το 2018, για τον ρόλο τους στον φόνο του Κασόγκι. Επισήμως, η Σαουδική Αραβία επιμένει πως η δολοφονία ήταν μία ανεξάρτητη, παράνομη ενέργεια.