Στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» συνελήφθη ο διάσημος δισεκατομμυριούχος Ισραηλινός επιχειρηματίας Μπένι Στάινμετζ, καθώς σε βάρος εκκρεμούσε «ερυθρά αγγελία» της Interpol.

O δισεκατομμυριούχος Μπένι Στάινμετζ έφτασε με ιδιωτική πτήση από ο Ισραήλ στις 24 Νοεμβρίου. Οι αστυνομικοί κατά τον έλεγχο διαπίστωσαν ότι σε βάρος του εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης, του πέρασαν χειροπέδες και τον οδήγησαν στην εισαγγελία εφετών. Εκεί σύμφωνα με πληροφορίες αφέθηκε ελεύθερος χωρίς να διευκρινίζεται αν τέθηκαν ή όχι οι περιοριστικοί όροι.

Το ένταλμα αφορά καταδίκη του στη Ρουμανία για υπόθεση απάτης και ως εκ τούτου οι ρουμανικές αρχές ζητούν την έκδοσή του σε περίπτωση σύλληψής του οπουδήποτε στον κόσμο.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η «ερυθρά αγγελία» εις βάρος του έχει αρθεί από την Interpol και ότι έχει καθυστέρηση η αφαίρεση της προειδοποίησης από τα συστήματα συνοριακού ελέγχου.

Κατόπιν των εξελίξεων αυτών απαγορεύτηκε στον Μπένι Στάινμετζ να εγκαταλείψει την Ελλάδα.

Ο Στάινμετζ έχει κατά καιρούς έχει απασχολήσει τα διεθνή μέσα ενημέρωσης με τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες σε πολλές χώρες του κόσμου. Η περιουσία του εκτιμάται ότι φτάνει το αστρονομικό ποσό των τα 4 δισ. ευρώ.