Η βομβιστική επίθεση που έγινε στο διεθνές αεροδρόμιο της πόλης Κούκουτα, στη Βόρεια Κολομβία, είχε ως αποτέλεσμα τουλάχιστον δύο αστυνομικοί να χάσουν την ζωή τους από την έκρηξη, καθώς και ο φερόμενος ως δράστης.

Ειδικότερα, άγνωστος πέρασε τον φράκτη του αεροδρομίου και πλησίασε τις πίστες αποπροσγειώσεων. Λίγο αργότερα σημειώθηκε η πρώτη έκρηξη, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του και να διασκορπιστούν ανθρώπινα υπολείμματα στον χώρο, σύμφωνα με την αστυνομία.

«Κάνοντας αναγνώριση στη ζώνη κατόπιν, οι πυροτεχνουργοί μας εντόπισαν βαλίτσα» που επίσης εξερράγη, σκοτώνοντας δύο αστυνομικούς, είπε στα ΜΜΕ ο Γιοβάνι Μαδαριάγα, ο διοικητής της μητροπολιτικής αστυνομίας στην Κούκουτα.

Οι πτήσεις στο αεροδρόμιο ανεστάλησαν με το που ακούστηκε η πρώτη έκρηξη.

 

«Απορρίπτουμε και καταδικάζουμε αυτή την τρομοκρατική ενέργεια, η οποία, όπως πάντα, είχε στόχο την αποσταθεροποίηση» της χώρας, τόνισε ο υπουργός Άμυνας Διέγο Μολάνο, ο οποίος άφησε να εννοηθεί πως η επίθεση ενδέχεται να σχεδιάστηκε στο έδαφος της Βενεζουέλας, η οποία, κατ’ αυτόν, χρησιμοποιείται ως ορμητήριο από οργανώσεις κολομβιανών ανταρτών. Πέρα από τους αντάρτες του ELN και τους αποστάτες των FARC, στην περιοχή, όπου παράγονται μεγάλες ποσότητες κοκαΐνης, δρουν επίσης συμμορίες που διακινούν ναρκωτικά.