Η Emirates SkyCargo ανακοίνωσε ότι έχει μεταφέρει 600 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων κατά της COVID-19, αγγίζοντας ένα σημαντικό ορόσημο στην παγκόσμια διανομή. Από τον Οκτώβριο του 2020, ο αερομεταφορέας έχει μεταφέρει περισσότερα από 2,8 εκατομμύρια κιλά (2.800 τόνους) εμβολίων από 35 σημεία παραλαβής σε περισσότερες από 80 περιοχές.

«Για την Emirates SkyCargo η διανομή των εμβολίων κατά του κορωνοϊού σε ευάλωτες ομάδες σε όλο τον κόσμο παραμένει άμεση προτεραιότητα. Όταν αποφασίσαμε να προχωρήσουμε στη διανομή των εμβολίων το 2020, πρωταρχικός μας στόχος ήταν η μεταφορά των δόσεων μέσω του Ντουμπάι προς τις αναπτυσσόμενες χώρες. Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι που σχεδόν τα δύο τρίτα των συνολικών εμβολίων που μεταφέραμε, παραδόθηκαν στην Αφρική, την Ασία και τη Μέση Ανατολή. Με την εκτεταμένη εμβέλειά μας σε έξι ηπείρους, την ευρεία χωρητικότητα και την τεχνογνωσία μας στην ψυχρή εφοδιαστική αλυσίδα, η Emirates SkyCargo θα συνεχίσει να αποτελεί έναν αξιόπιστο συνεργάτη για τη διανομή των εμβολίων κατά της COVID-19 τους επόμενους μήνες», δήλωσε ο Nabil Sultan, Divisional Senior Vice President της Emirates, στον τομέα των Εμπορευματικών Μεταφορών.

Με τις συνεχώς αυξανόμενες εκστρατείες εμβολιασμού σε όλον τον κόσμο, η Emirates SkyCargo σημείωσε σταθερή αύξηση στη ζήτηση για μεταφορά εμβολίων κατά του κορωνοϊού κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2021. Μόνο τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο του 2021, η Emirates SkyCargo μετέφερε περισσότερες από 200 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων κατά της COVID-19, δηλαδή σχεδόν το ένα τρίτο των συνολικών εμβολίων που μεταφέρθηκαν από τον αερομεταφορέα από την έναρξη της πανδημίας.

Βασικά σημεία του προγράμματος μεταφοράς εμβολίων κατά της COVID-19 της Emirates SkyCargo:

• Περίπου 2,8 εκατομμύρια κιλά (2.800 τόνοι) εμβολίων μεταφέρθηκαν με τον στόλο της Emirates, που αναλογούν σε σχεδόν 600 εκατομμύρια δόσεις από τον Οκτώβριο του 2020
• Τα εμβόλια μεταφέρθηκαν από 35 σημεία παραλαβής σε 80 προορισμούς, σε έξι διαφορετικές ηπείρους
• 7 εκατομμύρια ήταν ο μεγαλύτερος αριθμός δόσεων εμβολίου που μεταφέρθηκαν με μία πτήση
• Η Ασία (185 εκατομμύρια δόσεις), η Αφρική (150 εκατομμύρια δόσεις) και η Μέση Ανατολή (70 εκατομμύρια δόσεις) συνεχίζουν να αποτελούν αγορές με προτεραιότητα για την παράδοση εμβολίων
• Τα κύρια σημεία παραλαβής εμβολίων κατά της COVID-19 της Emirates SkyCargo είναι η Βόρεια Αμερική και η Ευρώπη
• Το φαρμακείο στον τερματικό σταθμό της Emirates SkyCargo με πιστοποίηση GDP στο Σικάγο, έχει διαχειριστεί περισσότερες από 160 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων COVID-19 που έχουν μεταφερθεί από τις ΗΠΑ σε χώρες σε όλο τον κόσμο.

Η Emirates SkyCargo διαδραμάτισε πρωταγωνιστικό ρόλο στην αεροδιανομή εμβολίων και άλλων φαρμακευτικών υλικών και βασικών αγαθών κατά τη διάρκεια της πανδημίας, σε παγκόσμιο επίπεδο. Ο αερομεταφορέας προσφέρει σύγχρονες λύσεις στην ψυχρή εφοδιαστική αλυσίδα για φαρμακευτικά φορτία με τo Emirates Pharma – μία εξειδικευμένη λύση για τον κλάδο της φαρμακευτικής, που αποτελείται από τρία επίπεδα και είναι σχεδιασμένη για την αερομεταφορά ευαίσθητων στη θερμοκρασία προϊόντων, ενώ υποστηρίζεται από υποδομές τελευταίας τεχνολογίας , πιστοποιημένες από το GDP της Emirates στο Ντουμπάι. Τον Ιούνιο του 2021, η Emirates SkyCargo ενίσχυσε τις υποδομές της στην ψυχρή εφοδιαστική αλυσίδας για τον κλάδο της φαρμακευτικής στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Ντουμπάι, επιτρέποντας την αποθήκευση περίπου 60-90 εκατομμυρίων δόσεων εμβολίων COVID-19 επιπλέον.

Η Emirates SkyCargo διαθέτει χωρητικότητα για μεταφορά εμπορευμάτων σε περισσότερες από 2.800 εβδομαδιαίες πτήσεις που συνδέουν περισσότερους από 140 προορισμούς σε έξι ηπείρους.