Η Lufthansa θα ακυρώσει δεκάδες χιλιάδες πτήσεις κατά τη διάρκεια του χειμώνα λόγω της εξάπλωσης της Όμικρον του κορωνοϊού, δήλωσε την Πέμπτη ο διευθύνων σύμβουλός της.

«Βλέπουμε μια απότομη πτώση στις κρατήσεις από τα μέσα Ιανουαρίου έως τον Φεβρουάριο», γι’ αυτό «πρέπει να ακυρώσουμε 33.000 πτήσεις, ή περίπου το 10% του χειμερινού προγράμματος πτήσεων», δήλωσε ο Κάρστεν Σπορ, Διευθύνων Σύμβουλος της Lufthansa, σε συνέντευξή του στην την καθημερινή Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung (FAS).

To Γαλλικό Πρακτορείο δημοσίευσε ότι η γερμανική εταιρεία αναγκάστηκε να ακυρώσει πολλές διηπειρωτικές πτήσεις ενόψει των Χριστουγέννων, επειδή πολλοί πιλότοι είχαν αρρωστήσει. «Τα διατλαντικά δρομολόγια προς τη Βόρεια Αμερική προς Βοστώνη, Χιούστον και Ουάσιγκτον επηρεάζονται κυρίως από τις 23 έως τις 26 Δεκεμβρίου λόγω του αυξημένου ποσοστού ασθενειών» μεταξύ των πιλότων, δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας, η Lufthansa θέλει να προσφέρει εναλλακτικές λύσεις στους ενδιαφερόμενους επιβάτες.

«Έχουμε ισχυρά αποθέματα πτητικού προσωπικού, αλλά «δεν επαρκούν πλέον με εξαιρετικά υψηλό ποσοστό ασθενειών», είχε διευκρινίσει ο εκπρόσωπος της Lufthansa, η υπόθεση «έχει ήδη συμβεί στο παρελθόν».

Η σκανδιναβική αεροπορική εταιρεία SAS ανακοίνωσε την Τετάρτη την ακύρωση δώδεκα διεθνών πτήσεων την Τετάρτη που αναχωρούν από τη Στοκχόλμη, μετά τις τριάντα την προηγούμενη ημέρα, επικαλούμενη την απουσία εργαζομένων που επηρεάζονται από τον Covid-19 ή συστάσεις για την υγεία.