Διάσωση βρέφους σε αεροδρόμιο από αξιωματικό ασφαλείας

Ενα βρέφος 2 μηνών που είχε σταματήσει να αναπνέει διασώθηκε την τελευταία στιγμή στο Διεθνές Αεροδρόμιο Newark Liberty στο Νιου Τζέρσεϊ από αξιωματικό ασφαλείας που πήδηξε πάνω από τους ιμάντες των μηχανημάτων που ελέγχουν τις χειραποσκευές με τις ακτίνες Χ. 

Το βίντεο, από τη Διοίκηση Ασφάλειας Μεταφορών των Ηνωμένων Πολιτειών, δείχνει την αξιωματούχο της TSA (Transportation Security Administration) Σεσίλια Μοράλες, να δραστηριοποιείται άμεσα για να επαναφέρει το βρέφος στην ζωή παρέχοντας του τις πρώτες βοήθειες.

Η Σεσίλια Μοράλες που είναι εκπαιδευμένη στην αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών δήλωσε ότι πραγματοποίησε την μέθοδο Heimlich, τοποθετώντας το μωρό μπρούμυτα στο χέρι της και χτυπώντας το στην πλάτη για να μπορέσει να επαναφέρει την αναπνοή του.

«Είδα το βίντεο μετά», είπε ο Σεσίλια Μοράλες. «Ήταν η πρώτη φορά που είδα τον εαυτό μου εν δράση, σώζοντας μια ζωή. Ήταν συγκλονιστικό να το βλέπεις. Ένιωσα ότι η εκπαίδευση και η εμπειρία μου έπιασαν τόπο».

«Είναι μόλις δύο μήνες στη υπηρεσία και έσωσε μια ζωή», δήλωσε ο Ομοσπονδιακός Διευθυντής Ασφαλείας της TSA στην Πολιτεία του Νιού Τζέρσεϊ, Τόμας Κάρτερ.

«Η γρήγορη αντίδραση και οι ενέργειες της αξιωματικού Μοράλες βοήθησαν να διασφαλιστεί ότι αυτή η οικογένεια θα έχει μια ευτυχισμένη περίοδο διακοπών. Η πράξη της αποτελεί έμπνευση».