Ξέσπασμα Υπουργού Υγείας που μίλησε για ανεύθυνους που ταξίδεψαν με συμπτώματα και έσπειραν τον ιό – «70 θετικοί μπήκαν στο αεροπλάνο και ήρθαν Κύπρο» – Εξήγησε το σκεπτικό πίσω από το μέτρο στις πύλες εισόδου της Δημοκρατίας

Έντονος παρουσιάστηκε ο Υπουργός Υγείας Μιχάλης Χατζηπαντέλας εξηγώντας το σκεπτικό πίσω από την απόφαση λήψης επιπρόσθετων μέτρων στις πύλες εισόδου της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Μιλώντας στην εκπομπή Alpha Ενημέρωση, ο Μιχάλης Χατζηπαντέλας, ανέφερε αρχικά ότι τα νέα μέτρα που λήφθηκαν έπειτα από ομόφωνη απόφαση με την Επιδημιολογική Ομάδα.

Αναφερόμενος στο μέτρο που επηρεάζει την είσοδο ταξιδιωτών στη χώρα με την επίδειξη αρνητικού PCR 48 ωρών πριν από το ταξίδι και τη διεξαγωγή PCR και κατά την άφιξη στο αεροδρόμιο ο Υπουργός είπε ότι το μέτρο αυτό ήρθε έπειτα από εντοπισμό συμπτωματικών κρουσμάτων στα αεροδρόμια.

Συγκεκριμένα ανέφερε «Θέλαμε να ελέγξουμε με επιπρόσθετα μέτρα τις πύλες εισόδου της Δημοκρατίας γιατί δυστυχώς αρκετοί έμπαιναν στα αεροπλάνα ενώ ήταν θετικοί. Δώσαμε την ευκαιρία σε όλους να επιστρέψουν στην Κύπρο για να κάνουν τις γιορτές τους. Κάποιοι το εκμεταλλεύτηκαν. Πριν δύο ημέρες είχαμε περίπου 70 άτομα που ήταν θετικοί και ταξίδεψαν», σημείωσε.

Όταν, όπως είπε, οι ειδικοί έκαναν ανάλυση των PCR των κρουσμάτων που εντοπίστηκαν στα αεροδρόμια διαφάνηκε ότι επρόκειτο για άτομα που ενώ είχαν συμπτώματα μπήκαν στο αεροσκάφος.

«Αυτό είναι ανεπίτρεπτο. Άρα τι έπρεπε να κάνουμε; Να συνεχίσουμε να έχουμε πέντε δέκα άτομα θετικά στο αεροσκάφος και να μεταδίδουν και στους υπόλοιπους; Θα ήταν ανεύθυνο από την Κυβέρνηση εάν δε λάμβανε μέτρα. Ο λόγος που πήραμε αυτό το μέτρο για επιπρόσθετο PCR πριν ταξιδέψουν ήταν για να σταματήσουμε αυτούς τους επιτήδειους που εκμεταλλεύτηκαν την ευαισθησία μας να τους αφήσουμε να έρθουν να κάνουν διακοπές στη χώρα τους και μετέδωσαν τον ιό. Ένας από τους λόγους που είχαμε αυτή την έξαρση ήταν αυτός. Είναι ανεύθυνο αυτό το πράγμα».

Πηγή: Cyprus times