Αεροπλάνο πτήσης τσάρτερ στη Λιμπόπο συγκρούστηκε με μεγάλο πουλί κατά την προσγείωση στο διεθνές αεροδρόμιο της Βενετίας.

Σύμφωνα με το TimesLIVE, ένα αεροσκάφος Airlink Jetstream 41, είχε μόλις αγγίξει τον διάδρομο όταν το πουλί, που πιστεύεται ότι ήταν ένα kori bustard (σ.σ. το μεγαλύτερο ιπτάμενο πουλί που κατάγεται από την Αφρική) πέταξε στη δεξιά προπέλα.

Αυτό το είδος είναι ένα από τα μεγαλύτερα ιπτάμενα πουλιά στον κόσμο, καθώς μπορεί να ζυγίζει μέχρι 18 κιλά και να φτάσει σε άνοιγμα φτερών 275 εκατοστών. Μια φωτογραφία των επακόλουθων που κοινοποιήθηκε στο διαδίκτυο δείχνει συντρίμμια κολλημένα σε ένα κάθισμα και φτερά σε όλη την καμπίνα. Μια από τις λεπίδες της προπέλας προφανώς έσκισε την άτρακτο και έσπασε ένα παράθυρο καμπίνας.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Airlink, Ρότζερ Φόστερ, δήλωσε στο TimesLIVE ότι συμβαίνουν χτυπήματα πουλιών και «είναι θέμα της αεροπορικής βιομηχανίας». Είπε ότι η τρύπα θα μπορούσε να διορθωθεί, αλλά οι ερευνητές πρέπει να προσδιορίσουν πόσο σοβαρή ζημιά υπέστη η πληγείσα πτέρυγα. Περίπου το 85% όλων των χτυπημάτων πτηνών συμβαίνουν σε υψόμετρα έως και 100 μέτρα. Παρά το γεγονός ότι τα περισσότερα περιστατικά σύγκρουσης δεν οδηγούν σε ατυχήματα, ορισμένα ήταν θανατηφόρα.

Δεν υπήρχαν επιβάτες σε αυτό το μέρος της καμπίνας την ώρα του συμβάντος.