Τεράστια αύξηση της επιβατικής κίνησης του Δεκεμβρίου 2021 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2020 ανακοίνωσε η Finnair.

Ειδικότερα, τον τελευταίο μήνα του έτους διακινήθηκαν 602.000 επιβάτες παρουσιάζοντας αύξηση 550%σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα του 2020. Επιπλέον, η αεροπορική εταιρεία δήλωσε ότι οι αριθμοί του Δεκεμβρίου ήταν επίσης καλύτεροι σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, καθώς στα αεροσκάφη της καταγράφηκαν 23,8% περισσότεροι επιβάτες.

Ωστόσο, η εταιρεία τονίζει τον αντίκτυπο της παραλλαγής Omicron στα ταξίδια, εφόσον συγκεκριμένα δρομολόγια, όπως αυτά της Βόρειας Αμερικής και της Ασίας, κινήθηκαν σε χαμηλά επίπεδα, παρά το γεγονός ότι υπήρξε έγκαιρη επαναφορά πτήσεων σε Ηνωμένες Πολιτείες και Ταϊλάνδη.

Όσον αφορά στις ακυρώσεις πτήσεων, η Finnair επεσήμανε ότι όντως έχει αναγκαστεί να ακυρώσει ορισμένες πτήσεις, καθώς η παραλλαγή Omicron και η εποχή της γρίπης προκαλούν αύξηση στις αναρρωτικές άδειες του προσωπικού της και στις ομάδες των συνεργατών της παγκοσμίως, όπως συμβαίνει άλλωστε και σε άλλες αεροπορικές εταιρείες και αεροδρόμια.

Από πλευράς αριθμού πτήσεων, η Finnair πραγματοποίησε περίπου 230 πτήσεις τον Δεκέμβριο, ήτοι αύξηση 206% από τον Δεκέμβριο του 2020 και 15,6% περισσότερες πτήσεις από τον προηγούμενο μήνα. Η αεροπορική εταιρεία διευκρινίζει ότι οι διαφορές μεταξύ των αριθμών χωρητικότητας σχετίζονται με τα μεγαλύτερα αεροσκάφη που πετούν σε περισσότερα δρομολόγια μεγάλων αποστάσεων.