Πρωτοβουλία εταιρικής σχέσης αντιστάθμισης άνθρακα ανακοίνωσαν η CWT, η πλατφόρμα διαχείρισης ταξιδιών Business-to-Business-for-Employees (B2B4E) και η Etihad Airways, ο εθνικός αερομεταφορέας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Το πρόγραμμα που αποτελεί μέρος της έναρξης των εταιρικών επιλογών της Etihad προβλέπει ότι όλες οι κρατήσεις πελατών CWT που πραγματοποιούνται σε πτήσεις που εκτελούνται από την Etihad, θα αντισταθμίζονται αυτόματα από την αεροπορική εταιρεία χρησιμοποιώντας τη μεθοδολογία Υπολογισμού Εκπομπών άνθρακα ICAO.

Η εν λόγω παγκόσμια συνεργασία θα διαρκέσει έως τις 31 Μαρτίου 2022, ενώ όλες οι αντισταθμίσεις που αγοράζονται θα διοχετεύονται στα επίσημα προγράμματα δράσης αντιστάθμισης για το κλίμα της Etihad στο έργο Makame Savannah REDD στην Τανζανία, στο Εθνικό Πάρκο Cordillera Azul του Περού και στο Katingan Mentaya Project της Ινδονησίας.

Εκτός από αυτήν την πρωτοβουλία, η μακροχρόνια παγκόσμια συνεργασία της Etihad και της CWT θα εξακολουθήσει και με άλλες δράσεις, οι οποίες θα προωθούν την ουδετερότητα του άνθρακα παράλληλα με την παροχή απτών λύσεων για το αποτύπωμα άνθρακα.

Ο κ. Tony Douglas, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου, Etihad Aviation Group, επεσήμανε ότι η καινοτομία και η βιωσιμότητα βρίσκονται στον πυρήνα της εταιρείας και η συνεργασία για την αντιστάθμιση του άνθρακα με την CWT είναι ένα ακόμη θεμελιώδες βήμα προς την υλοποίηση των φιλόδοξων στόχων βιωσιμότητας για τη μείωση των εκπομπών άνθρακα στον αέρα.