Στην επίσκεψη του υπουργού Τουρισμού, Βασίλη Κικίλια στη Θεσσαλονίκη, ανακοινώθηκε ότι στις 5 Φεβρουαρίου θα καταπλεύσει στο λιμάνι το πρώτο κρουαζιερόπλοιο για το 2022.

Στη συνάντηση εργασίας που είχε ο υπουργός με τον COO της Fraport Greece, Ηλία Μαραγκάκη, τον εκτελεστικό πρόεδρο του Δ.Σ. της ΟΛΘ Α.Ε., Θάνο Λιάγκο, τον CEO του Dimera Group, μέλος του Δ.Σ. και CIO της ΟΛΘ Α.Ε., Artur Davidian και τη διευθύντρια εταιρικής επικοινωνίας, δημοσίων σχέσεων & εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της ΟΛΘ Α.Ε. Θεοδώρα Ρήγα, ανακοινώθηκε η συνεργασία όλων των πλευρών για την διευκόλυνση των ταξιδιωτών. Ειδικότερα, το check-in και η μεταφορά των αποσκευών των ταξιδιωτών που θα καταλήγουν από το αεροδρόμιο «Μακεδονία» στο λιμάνι και θα επιβιβάζονται στην κρουαζιέρα, θα γίνεται με μέριμνα της Fraport και του ΟΛΘ, ενώ το ίδιο θα συμβαίνει και για τις αποσκευές των επιβατών των κρουαζιερόπλοιων οι οποίοι θα συνεχίζουν το ταξίδι τους από το αεροδρόμιο «Μακεδονία». Παράλληλα, ξεκινά αναβάθμιση των κτηριακών εγκαταστάσεων του λιμανιού, στον χώρο της κρουαζιέρας.

Με αυτόν τον τρόπο, οι επισκέπτες της Θεσσαλονίκης θα έχουν περισσότερο διαθέσιμο χρόνο στα ξενοδοχεία, τα μαγαζιά και τα εστιατόρια της πόλης.

«Τέτοιες συνέργειες, σε συνδυασμό με την αναβάθμιση των υποδομών, ενισχύουν το τουριστικό μας προϊόν και φέρνουν περισσότερα έσοδα, τα οποία επιμερίζονται όχι μόνο στους επενδυτές του λιμανιού ή τη Fraport, αλλά κυρίως στη μέση ελληνική οικογένεια και στους εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους στον Τουρισμό», τόνισε ο Βασίλης Κικίλιας.