Οι Φιλιππίνες υποδέχτηκαν και πάλι περισσότερους από 200 ξένους τουρίστες, η τελευταία χώρα της Νοτιοανατολικής Ασίας που άνοιξε έπειτα από το κλείσιμο των συνόρων για τους επισκέπτες πριν από περίπου δύο χρόνια εξαιτίας της πανδημίας.

Αξιωματούχοι της τουριστικής βιομηχανίας στο αεροδρόμιο της Μανίλα χαιρετούσαν τους επιβάτες που έφθαναν εκεί από χώρες μεταξύ των οποίων οι ΗΠΑ και η Κίνα για να επισκεφθούν τις παραλίες της χώρας ή για να συναντηθούν με συγγενείς και φίλους τους.

“Νομίζω ότι θα είναι μια καλή τονωτική ένεση για τον τουρισμό και την οικονομία των Φιλιππίνων”, λέει ο 31χρονος Σον Τζέιμς Στίκνεϊ, ένας μαλαισιανός influencer στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που ζει στην Αυστραλία και ταξίδεψε στις Φιλιππίνες για να κάνει έκπληξη στη σύντροφό του.

Οι τουρίστες θα πρέπει να επιδεικνύουν αποδεικτικό εμβολιασμού αλλά δεν θα υποχρεούνται να μπουν σε καραντίνα και οι ταξιδιωτικές εταιρείες ευελπιστούν ότι η αύξηση των αφίξεων θα προκαλέσει ένα κύμα επισκεπτών ώστε να τονώσει τον κλάδο.

Το 2019 οι Φιλιππίνες δέχτηκαν 8,26 εκατομμύρια επισκέπτες, αλλά το ποσοστό αυτό μειώθηκε κατά 82% το 2020 όταν έκλεισαν τα σύνορα.