Στο σπάσιμο του φράγματος του ήχου, από μαχητικό ή μαχητικά αεροσκάφη που πέταξαν κοντά στο νησί της Ρόδου, οφείλεται σύμφωνα με όλα τα δεδομένα ο πρωινός κρότος που έγινε αντιληπτός από σε πολλές περιοχές της Ρόδου.

Ο  θόρυβος αυτός που ακούστηκε σαν έκρηξη λίγο πριν τις 8 το πρωί κι έγινε αντιληπτός από την περιοχή των Αφάντου έως και την Ιαλυσό.

Από τα στοιχεία που συγκέντρωσαν μέχρι αυτή την ώρα οι αρμόδιες αρχές (αστυνομία και πυροσβεστική) αποκλείστηκε το ενδεχόμενο να σημειώθηκε κάποιας μεγάλης έκτασης έκρηξη στο νησί και όπως όλα δείχνουν ο κρότος αυτός οφείλεται σε διέλευση μαχητικού αεροσκάφους που πέταξε κοντά στη Ρόδο με υψηλή ταχύτητα σπάζοντας το φράγμα του ήχου.

Δεν είναι η πρώτη φορά πάντως που καταγράφεται τέτοιο περιστατικό, αφού και στο παρελθόν έχουν σημειωθεί παρόμοια γεγονότα, στη διάρκεια αναχαιτίσεων ανάμεσα σε Ελληνικά και Τουρκικά αεροσκάφη που παραβίασαν τον ελληνικό εναέριο χώρο.

Μέχρι αυτή την ώρα δεν έγινε κάποια επίσημη ανακοίνωση από το αρμόδιο τμήμα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας για το συγκεκριμένο περιστατικό.

Πηγή: rodiaki.gr