Το viral βίντεο με την προσγείωση του Boeing 777 στο Χίθροου

Ο κυβερνήτης του Boeing 777 της Qatar Airways Χαλίφα αλ Θάνι είχε εγκαταστήσει μια κάμερα στο πιλοτήριό του πριν από την άφιξή του στο Χίθροου, η οποία κατέγραφε τις κινήσεις του, καθώς προσπαθούσε να ευθυγραμμίσει το αεροσκάφος με τον διάδρομο προσγείωσης/απογείωσης εν μέσω θυελλωδών ανέμων.. 

Από το εσωτερικό του πιλοτηρίου, τα πλάνα δείχνουν τον κυβερνήτη Αλ Θάνι με το ένα χέρι στο χειριστήριο και το άλλο σταθερά στο μοχλό του τεράστιου αεροσκάφους. Ο κυβερνήτης ήταν αναγκασμένος να κάνει συνεχείς προσαρμογές, καθώς προσέγγιζε το αεροδρόμιο κινούσε γρήγορα τον μοχλό για να αντιμετωπίσει τους ριπές του αέρα.

Καθώς το τζετ έκανε την προσέγγισή του, ο συγκυβερνήτης παρακολουθούσε τα όργανα, ενώ ο ίδιος κοιτούσε διαρκώς έξω από το πιλοτήριο και στον διάδρομο προσγείωσης.

Ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1 Ντέιμον Χιλ σχολίασε τα πλάνα από το κόκ πιτ του αεροσκάφους γράφοντας: «Αυτό απαιτεί τον σεβασμό μας».

Δεκάδες αεροσκάφη αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις προσεγγίσεις τους στο Χίθροου χθες επειδή οι ριπές του ανέμου υπερέβαιναν τα ασφαλή επίπεδα – γεγονός που καθιστά το υλικό της Jet TV, του καναλιού στο Youtube που επί 8 ώρες χθες έκανε live μεταδόσεις από τις προσγειώσεις στο αεροδρόμιο του Λονδίνου, απολύτως συναρπαστικό.