Το ιδιωτικό αεροσκάφος του Ρομάν Αμπράμοβιτς προσγειώθηκε στη Μόσχα νωρίς το πρωί της Τρίτης, αφού απογειώθηκε από την Κωνσταντινούπολη μετά από σύντομη στάση εκεί, σύμφωνα με το Reuters που επικαλείται τον ιστότοπο παρακολούθησης πτήσεων FLIGHTRADAR24.

Χαρακτηριστικό είναι το στιγμιότυπο από το FLIGHTRADAR24 που αποτυπώνει την τροχιά του ταξιδιού του Αμπράμοβιτς καθώς η πτήση του για την Μόσχα διήρκησε περίπου 4:30 ώρες καθώς λόγω των κυρώσεων που έχει υποστεί από τις Ευρωπαϊκές χώρες ως Ρώσος Ολιγάρχης δεν μπορεί να ταξιδέψει στον ευρωπαϊκό εναέριο χώρο.

Σύμφωνα με την ίδια πλατφόρμα, ο Ρώσος ολιγάρχης, ο οποίος έχει επίσης ισραηλινή και πορτογαλική υπηκοότητα , από τις 12 Μαρτίου ταξιδεύει διαδοχικά σε Μόσχα, Τελ Αβίβ και Κωνσταντινούπολη. Όπως ανέφερε το Reuters χθες, ο Αμπράμοβιτς εθεάθη στο αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν του Τελ Αβίβ τη Δευτέρα, λίγο πριν ένα τζετ που συνδέεται με τον ίδιο απογειωθεί για την Κωνσταντινούπολη. Ο ιδιοκτήτης της βρετανικής ποδοσφαιρικής ομάδας Τσέλσι, καθόταν στο VIP lounge του αεροδρομίου με μια μάσκα τραβηγμένη στο πηγούνι του.