Οι τουρκικές αρχές σκοπεύουν να δημιουργήσουν μια επιπλέον αεροπορική εταιρεία που θα επικεντρώνεται αποκλειστικά στη μεταφορά Ρώσων τουριστών σε τουρκικά θέρετρα.

Χάρη στη νέα δομή, η Τουρκία σκοπεύει να προσελκύσει επιπλέον περίπου ένα εκατομμύριο τουρίστες από τη Ρωσία στο έδαφός της εν μέσω κυρώσεων από τη Δύση.

“Σχεδιάζεται να δημιουργηθεί μια νέα αεροπορική εταιρεία για πτήσεις τσάρτερ σε θέρετρα”, σημειώνει η Gazeta.ru, επικαλούμενη στοιχεία της τουρκικής Sabah.

Πτήσεις των γραμμών της νέας αεροπορικής εταιρείας προς ρωσικές πόλεις προγραμματίζεται να πραγματοποιηθούν από την Αττάλεια. Όλες οι εργασίες θα επικεντρωθούν αποκλειστικά σε πελάτες από τη Ρωσική Ομοσπονδία.

Έως ότου δημιουργηθεί μια νέα δομή, η τουρκική αεροπορική εταιρεία Turkish Airlines σκοπεύει να μειώσει την έλλειψη θέσεων σε αεροσκάφη που έχει ενταθεί μετά την επιβολή των κυρώσεων κατά της Ρωσίας, κατανέμοντας τμήματα θέσεων στις πτήσεις της σε Ρώσους tour operators.

“Μετά την έναρξη της στρατιωτικής ειδικής επιχείρησης της Ρωσικής Ομοσπονδίας στο έδαφος της Ουκρανίας και την άνοδο των τιμών, οι πολίτες της Ρωσικής Ομοσπονδίας μείωσαν απότομα, κατά περίπου 10 φορές, τον αριθμό των κρατήσεων για εκδρομές στα θέρετρα της Τουρκίας και της Αιγύπτου”, αναφέρει η ρωσική ιστοσελίδα επικαλούμενη επίσημα στατιστικά. Στο πλαίσιο της κατάρρευσης του ρουβλίου, πολλοί Ρώσοι στράφηκαν στη λιτότητα και ο τομέας της ψυχαγωγίας, συμπεριλαμβανομένων των διακοπών σε ξένα θέρετρα, ήταν μεταξύ των πρώτων στους οποίους περικόπηκαν οι δαπάνες από τους Ρώσους.