Απίστευτο περιστατικό διαδραματίστηκε κατά τη διάρκεια στρατιωτικής άσκησης στην Κύπρο, με έναν Έλληνα αλεξιπτωτιστή να κρέμεται στον αέρα στα 5.000 πόδια.

Ειδικότερα, ο αλεξιπτωτιστής βρέθηκε κρεμασμένος στο κενό, σε απόσταση 4,5 μέτρων από το αεροσκάφος, καθώς «κόλλησε» στο αεροπλάνο από το οποίο πήδηξε, γιατί ποτέ δεν άνοιξε το αλεξίπτωτό του. Όπως μετέδωσε το δελτίο ειδήσεων του Star, δεν αποχωρίστηκε ο εξωτερικός σάκος του αλεξίπτωτου από τον ιμάντα του αεροσκάφους, με αποτέλεσμα ο στρατιωτικός να παραμείνει αιωρούμενος για περίπου δύο λεπτά κάτω από το αεροπλάνο C-130.

Παρ’ όλα αυτά, δεν έχασε την ψυχραιμία του, τόσο ο ίδιος όσο και οι συνάδελφοί του, οι οποίοι έκαναν ακριβώς ό,τι χρειάζεται με βάση την εκπαίδευση που έχουν λάβει, ώστε να τον απεγκλωβίσουν. Το συγκλονιστικό περιστατικό διαδραματίστηκε στη ζώνη ρίψεως Τερσεφάνου, στη Λάρνακα Κύπρου, πριν από κάποιες ημέρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το κανάλι, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, θα βραβεύσει τα στελέχη που συμμετείχαν στην επιχείρηση αντιμετώπισης έκτακτης κατάστασης, καθώς και όλο το πλήρωμα του αεροσκάφους.