Η αεροπορική βιομηχανία της Γερμανίας θεωρεί διαχειρίσιμη τη σταδιακή κατάργηση των ρωσικών εισαγωγών πετρελαίου, αν και το αεροδρόμιο του Βερολίνου θα πληγεί περισσότερο από άλλα, μετέδωσε η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt σύμφωνα με το Reuters.

“Όπως έχουν τα πράγματα, σε περίπτωση εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο, αναμένουμε ότι θα είμαστε σε θέση να εξασφαλίσουμε την προμήθεια επαρκούς ποσότητας κηροζίνης στα περιssότερα γερμανικά αεροδρόμια”, δήλωσε στην Handelsblatt ο Matthias von Randow, διευθύνων σύμβουλος της αεροπορικής ένωσης BDL.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η κατάσταση θα είναι πιο δύσκολη στο αεροδρόμιο του Βερολίνου, καθώς εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις προμήθειες του διυλιστηρίου Schwedt, το οποίο σήμερα βασίζεται στο ρωσικό πετρέλαιο, και θα χρειαστεί εναλλακτικές προμήθειες.

“Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, οι πετρελαϊκές εταιρείες εργάζονται πάνω σε αυτό”, σημείωσε ο Matthias von Randow.

Η Ένωση Γερμανικών Αεροδρομίων (ADV) και ο γερμανικός αερομεταφορέας Lufthansa ανέφεραν επίσης στην εφημερίδα ότι είναι βέβαιοι ότι οι χαμένες προμήθειες ρωσικού πετρελαίου μπορούν να αντικατασταθούν από άλλες πηγές.