Παρά το γεγονός ότι υπέστη έμφραγμα εν πτήσει, ο πιλότος ενός ελικοφόρου κατάφερε να προσγειώσει το αεροσκάφος πριν αφήσει την τελευταία του πνοή.

Το περιστατικό συνέβη στο αεροδρόμιο Ρομέο Σαρτόρι ντι Αζιάγκο, στη Βιντσέντσα της Ιταλίας.

Στο αεροσκάφος, ένα Tiger Moth της δεκαετίας του ’30, επέβαινε ένα μόνο άτομο εκτός από τον πιλότο. Ο πιλότος άφησε την τελευταία του πνοή σχεδόν αμέσως με την προσγείωση. Άμεσα σήμανε συναγερμός και στο σημείο έσπευσε ιατρικό προσωπικό και πυροσβέστες, οι οποίοι και έβγαλαν από το πιλοτήριο τον πιλότο για να αρχίσει η διαδικασία της ανάνηψης χωρίς όμως αποτέλεσμα. Αν και τρομαγμένος, ο επιβαίνων ήταν απολύτως καλά στην υγεία του.

Οι δυο τους ήταν μέλη ενός κινηματογραφικού συνεργείου που γύριζε μια ταινία στην περιοχή. Ο πιλότος λεγόταν Ρενάτο Φορνατσάρι και ήταν 73 ετών. Το ιστορικό αεροσκάφος είχε ενοικιαστεί για τις ανάγκες της ταινίας «Το νησί που δεν υπάρχει: Η αληθινή ιστορία του Πίτερ Παν».

Η ταινία που σκηνοθετεί ο Μάρκο Παολίνι διηγείται την ιστορία ενός Αυστροούγγρου στρατιώτη που πέθανε το 1918 στο Μόντε Γκράπα.

Η χαμηλή νέφωση στην περιοχή ήταν η αιτία για να αναβληθούν τα γυρίσματα με το αεροσκάφος, το οποίο πάντως σηκώθηκε για να μεταφέρει έναν κάμεραμαν, ο οποίος θα τραβούσε πλάνα από ψηλά.