Η Ryanair χαιρέτισε την απόφαση του Εφετείου του Παρισιού κατά της Lastminute (Lastminute.fr) επιβεβαιώνοντας τη Διάταξη του Πρωτοδικείου, με την οποία η τελευταία υποχρεούται να σταματήσει άμεσα την παράνομη πώληση πτήσεων της Ryanair στη Γαλλία με ημερήσιο πρόστιμο € 1.000.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του αερομεταφορέα, το Δικαστήριο διέταξε τη Lastminute να καταβάλλει στη Ryanair 50.000 ευρώ για free riding (επωφελήθηκε από τις ενέργειες και προσπάθειες άλλης εταιρίας χωρίς να καταβάλλει χρεώσεις ή να μοιραστεί κόστη) στον ιστότοπο της Ryanair χωρίς τη συγκατάθεση της Ryanair, και διέταξε την Lastminute να καταβάλλει 10.000 ευρώ για τα νομικά έξοδα της Ryanair (επιπλέον των 10.000 ευρώ για τα έξοδα της Ryanair σε πρώτο βαθμό).

Η εκπρόσωπος της Ryanair, Dara Brady, δήλωσε: «Χαιρετίζουμε την απόφαση του Δικαστηρίου του Παρισιού που υποστηρίζει το δικαίωμα της Ryanair να καθορίζει το δικό της μοντέλο διανομής, το οποίο διασφαλίζεται από τη συνταγματική ελευθερία του εμπορίου και της βιομηχανίας στη Γαλλία. Το μοντέλο διανομής απευθείας σε πελάτες της Ryanair παρέχει στους πελάτες μας τις καλύτερες επιλογές, φροντίδα και τους χαμηλότερους ναύλους, ενώ μας επιτρέπει να διασφαλίζουμε ότι τηρούνται τα πρωτόκολλα ασφάλειας πτήσεων και δημόσιας υγείας».

Η κ. Brady κάλεσε τους καταναλωτές να κάνουν κράτηση απευθείας στον ιστότοπο της Ryanair, το μοναδικό μέρος όπου θα βρίσκουν τους χαμηλότερους ναύλους για τις πτήσεις της εταιρίας, και πρόσθεσε ότι η εταιρία θα συνεχίσει την εκστρατεία της κατά τέτοιων εταιριών, πολλά από τα επιχειρηματικά μοντέλα των οποίων εξαρτώνται από την κακή πώληση ναύλων της Ryanair σε διογκωμένες τιμές (ή με κρυφές προσαυξήσεις) σε ανυποψίαστους καταναλωτές.