Ανασύρθηκαν τα πτώματα των 22 ατόμων–19 επιβατών και τριών μελών πληρώματος– που επέβαιναν σε αεροσκάφος που συνετρίβη στα Ιμαλάια, στο Νεπάλ.

«Τα σωστικά συνεργεία ανέσυραν και τα 22 πτώματα από τον τόπο της συντριβής», δήλωσε ο Ντίο Τσάντρα Λαλ Κάρνα, εκπρόσωπος της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας του Νεπάλ, στο Reuters.

Πέρα από έξι αλλοδαπούς, δύο υπηκόους Γερμανίας και τέσσερις υπηκόους της Ινδίας, όλα τα υπόλοιπα θύματα ήταν πολίτες του Νεπάλ.

Το επιβατικό αεροσκάφος, δικινητήριο De Havilland Canada DHC-6-300 Twin Otter, συνετρίβη περίπου 15 λεπτά μετά την απογείωσή του από την Ποχάρα, 125 δυτικά της πρωτεύουσας Κατμαντού, το πρωί της Κυριακής. Προορισμός του ήταν η Τζόμσομ, δημοφιλής προορισμός τουριστών, προσκυνητών και ορειβατών, 80 χιλιόμετρα δυτικότερα. Η πτήση δεν θα διαρκούσε παρά είκοσι λεπτά.

Η κυβέρνηση του Νεπάλ συνέστησε πενταμελή επιτροπή για να εξακριβώσει τα αίτια της συντριβής και να κάνει συστάσεις για τη βελτίωση της ασφάλειας των αερομεταφορών.

Το Νεπάλ, όπου βρίσκονται οκτώ από τα 14 ψηλότερα βουνά στον κόσμο, ανάμεσά τους και το Έβερεστ, έχει κάκιστο ιστορικό ως προς την ασφάλεια των πτήσεων, εξαιτίας ανεπαρκειών στην εκπαίδευση των πιλότων και τη συντήρηση των αεροπλάνων.