Την ταλαιπωρία των ταξιδιωτών στα αεροδρόμια της Βρετανίας με τις απίστευτες καθυστερήσεις λόγω έλλειψης προσωπικού αφηγείται στο ημερολόγιό της η Βρετανίδα αεροσυνοδός Τζέμα Στίβενσον, αποσπάσματα του οποίου δημοσιεύονται στην βρετανική εφημερίδα «Daily Mail».

Στις σελίδες του, αποτυπώνεται η οργή και η δυσφορία χιλιάδων ταξιδιωτών αλλά και του προσωπικού των αεροπορικών εταιρειών. Η 26χρονη Τζέμα, η οποία εργάζεται ως πλήρωμα καμπίνας από το 2018, μιλάει για τα απρόοπτα με τα οποία βρίσκεται πολλές φορές αντιμέτωπη και ντροπιάζουν τους αρμόδιους φορείς.

Ενημερώνεται στο Fecabook ξημερώματα από μέλος του πληρώματος της πρωινής πτήσης της για Τενερίφη, ότι δεν θα υπάρχει αρκετό προσωπικό. Φτάνοντας στο αεροδρόμιο, πληροφορείται ότι θα υπάρξουν καθυστερήσεις και ακυρώσεις πτήσεων ενώ οι επιβάτες ενημερώνονται μέσω γραπτών μηνυμάτων είτε είναι καθ’ οδόν προς το αεροδρόμιο είτε κατά το check-in.

«Περπατώντας προς τον τερματικό σταθμό, βλέπω μια μεγάλη ουρά επιβατών σε μια στάση λεωφορείου. Ένας ηλικιωμένος κύριος βλέπει τη στολή μου και αρχίζει να μου λέει τα παράπονά του», όπως γράφει η αεροσυνοδός.

«Ήμασταν εδώ όλη τη νύχτα», λέει, δείχνοντας τη γυναίκα του και ένα άλλο ζευγάρι. Υποτίθεται ότι και τέσσερις έχουν προγραμματίσει να κάνουν μαζί διακοπές στην Κέρκυρα. Αντιθέτως, μεταφέρονται με λεωφορείο σε ένα ξενοδοχείο ενώ η αεροπορική εταιρεία θα τους κανονίσει μια εναλλακτική πτήση.

«Δεν μας λένε τίποτα», της εξηγεί με παράπονο και προσθέτει: «Μπορείς να μάθεις κάτι για να μας ενημερώσεις;».

«Φαντάζομαι τον παππού και τη γιαγιά μου στην ίδια κατάσταση και η καρδιά μου ραγίζει, αλλά δυστυχώς δεν έχω πρόσβαση στις πληροφορίες που χρειάζονται», αναφέρει η Στίβενσον.

«Έχουν αποχώρησαν αρκετοί υπάλληλοι στη διάρκεια της πανδημίας της νόσου Covid και φαίνεται ότι δεν έχουν επαναπροσληφθεί όσοι χρειάζονται. Το προσωπικό βρίσκεται σε οριακό σημείο σημείο, ακόμη κι αν αρρωστήσει κανείς, μπορεί να προκληθούν προβλήματα. Δεν υπάρχουν αρκετοί χειριστές αποσκευών για να φορτώσουν τις αποσκευές σε αεροπλάνα ή αρκετό πλήρωμα καμπίνας για κάθε πτήση».

«Οι περισσότεροι ταξιδιώτες που επιβιβάζονται δείχνουν κακοδιάθετοι αφού πέρασαν ατελείωτες ώρες σ’ ένα από τα μπαρ του αεροδρομίου. Ευτυχώς, το αλκοόλ βοηθά να κοιμηθούν κατά τη διάρκεια της πτήσης», υποστηρίζει η 26χρονη αεροσυνοδός.