Εντονη κριτική προς το αρμόδιο υπουργείο και τον πρωθυπουργό από τα κόμματα της αντιπολίτευσης προκάλεσε η διακοπή λειτουργίας του αεροδρομίου του Καστελόριζου, το απόγευμα του Σαββάτου.

Όπως έγινε γνωστό από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Τηλεπικοινωνιακών της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, αυτό συνέβη λόγω ασθένειας του μοναδικού υπαλλήλου του Πύργου Ελέγχου που παρέχει υπηρεσίες Πληροφοριών Πτήσεων Αεροδρομίου (AFIS). Ο Σύλλογος Τηλεπικοινωνιακών επισημαίνει ότι «στα 11 από τα 15 παραμεθόρια αεροδρόμια που παρέχουν την υπηρεσία Πληροφοριών Πτήσεων, υπηρετεί μόνο ένας υπάλληλος εξυπηρετώντας επιβατικές, νοσοκομειακές, στρατιωτικές πτήσεις καθ’ όλο το 24ωρο, χωρίς ρεπό και άδεια».

«Στα 7 από τα 11 δεν υπάρχει κανείς μόνιμος υπάλληλος και καλύπτονται με μετακινήσεις καθ’ όλον το χρόνο αφήνοντας κενά στελέχωσης στα υπόλοιπα αεροδρόμια. Το πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού του κλάδου λόγω συνταξιοδότησης και μετάταξης 57 ατόμων σε άλλο κλάδο, έχει επισημανθεί πολλές φορές τόσο στο υπουργείο Μεταφορών όσο και στη Διοίκηση της ΥΠΑ αλλά εσκεμμένα κωλυσιεργούν» προσθέτουν.

Μετά τους συλλόγους υπαλλήλων, σειρά πήραν τα κόμματα της αντιπολίτευσης, που έβαλαν κατά των κυβερνητικών χειρισμών, που οδήγησαν στο αποτέλεσμα αυτό. Ειδικότερα, ο τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Νίκος Παππάς, επέρριψε ευθύνες στην κυβέρνηση.

«Η ανεπάρκεια Μητσοτάκη – Καραμανλή έκλεισε το αεροδρόμιο του Καστελόριζου. Σε μια ευαίσθητη περίοδο για τα εθνικά θέματα. Στην κορύφωση της τουριστικής περιόδου. Σε μια κρίσιμη περιοχή για την εθνική κυριαρχία» ανέφερε ο κ. Παππάς.

«Ταξιδιώτες, κάτοικοι, επαγγελματίες και ασθενείς, που πιθανόν να χρειαστούν μεταφορά, βρίσκονται στον «αέρα». Οι κ. Μητσοτάκης και Καραμανλής αποδυναμώνουν εδώ και δύο χρόνια την ΥΠΑ» τόνισε, συμπληρώνοντας πως «η ανεπάρκειά τους έκλεισε το αεροδρόμιο του Καστελλόριζου και έχει φέρει στο όριο της λειτουργίας τους αρκετά ακόμα περιφερειακά αεροδρόμια».

Από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής τοποθετήθηκε ο Χρήστος Γκόκας, ο οποίος κατηγόρησε την κυβέρνηση, υποστηρίζοντας πως οφείλεται αποκλειστικά στην αδράνεια και στην απροθυμία της «να επιλύσει το σοβαρότατο ζήτημα της υποστελέχωσης των περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας, για τα οποία υπεύθυνη είναι η ΥΠΑ».

«Το κλείσιμο του αεροδρομίου στο ακριτικό Καστελόριζο, στην καρδιά του καλοκαιριού και στην κορύφωση της τουριστικής κίνησης, λόγω ασθενείας του μοναδικού υπαλλήλου που υπηρετεί εκεί, αποτελεί πλήγμα για τη χώρα μας και την εθνική οικονομία» πρόσθεσε ο κ. Γκόγκας.

«Την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση έχει κάνει ρεκόρ διορισμών χιλιάδων στην πλειοψηφία τους αχρείαστων μετακλητών, αφήνει στο έλεος του θεού ακόμα και τα ακριτικά μας νησιά. Ειδικά όμως αυτό που έγινε στο Καστελόριζο αποτελεί εθνική ντροπή» υποστήριξε και η Ελληνική Λύση για το θέμα του ακριτικού αεροδρομίου.